ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάποτε στο Λονδίνο… (video)

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο.

Published

on

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και του Στέφανου Αθανασιάδη, τους πανηγυρισμούς αλλά και όλες εκείνες τις ΠΑΟΚτσήδικες φωνές που είχαν “κλέψει” την παράσταση στο γήπεδο της Τότεναμ;

Με λιγοστές ελπίδες -όπως τουλάχιστον φαινόταν αρχικά- ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι ταξίδεψε στις 30-11-2011 στο… αφιλόξενο μέχρι τότε για τις ελληνικές ομάδες Λονδίνο (μοναδική εξαίρεση η νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άρσεναλ), στοχεύοντας στο τρίποντο που θα του έδινε το εισιτήριο για τους “32” του Europa League. 

Το έργο του ωστόσο μόνο εύκολο δεν έμοιαζε, καθώς απέναντι του είχε μία Τότεναμ που στο ρόστερ της διέθετε παίκτες όπως ο Μπέιλ, ο Μόντριτς κ.α.

Το… πάρτι ξεκίνησε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη να “ανοίγει” το σκορ με κεφαλιά μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γεωργιάδη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (14΄) ο Κλάους “έγραψε” το 2-0, βάζοντας “φωτιά” στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” και έστειλε όλους τους ΠΑΟΚτσήδες στον έβδομο ουρανό.

Κάπου εκεί οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση τους, ενώ η άδικη αποβολή του Κώστα Σταφυλίδη από τον Ολλανδό, Μπας Νάιχαους και το πέναλτι που κέρδισαν μόλις στο 37ο λεπτό, “πάγωσαν” για λίγο τα “χαμόγελα” στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο. 

Ωστόσο το μόνο που κατάφερε η Τότεναμ ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Μόντριτς να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και ο ΠΑΟΚ με μία ηρωική εμφάνιση και αγωνιζόμενος για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο, πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμη…

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81`), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84`), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62`), Αθανασιάδης. 

Η ενδεκάδα της Τότεναμ: Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69`), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67`), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71`), Ντεφόου.

Δείτε ΕΔΩ το video που σας παρουσιάζει το PAOK24 και θυμηθείτε τις πιο όμορφες στιγμές εκείνης της βραδιάς.

Comments

Trending