ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κληρώνει" για το Euro 2020

Το Euro του 2020, θα σηματοδοτήσει αισίως τα 60 χρόνια από τη διεξαγωγή του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Published

on

Έτσι, προκειμένου να δοθεί ένας… επετειακός χαρακτήρας, το μεθεπόμενο Euro θα φιλοξενηθεί σε 13 χώρες, σύμφωνα με ιδέα του Μισέλ Πλατινί.

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, λίγο μετά τις 2, θα γίνουν γνωστές οι 13 – εκ των 19 συνολικά πόλεων που υπέβαλλαν υποψηφιότητα – που θα φιλοξενήσουν αγώνες των ομίλων, των «16» και των προημιτελικών, ενώ μία θα επιλεγεί για να υποδεχτεί τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

Για τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό, φάκελο έχουν καταθέσει μόνο οι Άγγλοι και οι Γερμανοί προτείνοντας ως γήπεδο διεξαγωγής το “Γουέμπλεϊ” και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου αντίστοιχα, ενώ για τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν κατατεθεί φάκελοι από Αγγλία, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Σκόπια, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία και Ουαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόθεση της ΕΠΟ ήταν να δηλώσει και αυτή συμμετοχή, αλλά τελικά η αρχική σκέψη δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε πράξη, αφού κάτι τέτοιο κρίθηκε ασύμφορο.

Comments

Trending