ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσιφλίκι του την ΕΠΟ ο Σαρρής

Ο Γιώργος Σαρρής και οι συνεργάτες του, συνεχίζουν να νομίζουν πως η ΕΠΟ είναι το μαγαζάκι τους. Ας δούμε τι επανέλαβαν παραμονές του αγώνα με τη Φιλανδία.

Published

on

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το soccerplus, ένα απο τα πλέον σοβαρά ενημερωτικά σάιτ σε κυβερνητικά θέματα, ο Γιώργος Σαρρής έκοψε από την αποστολή της εθνικής τον δημοσιογράφο Βασίλη Ποντικό.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Γιώργος Σαρρής και στον Σταύρο Κόλκα παραμονές του τελικού του κυπέλλου, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρος λόγος.

Αξίζει να διαβάσετε το δημοσίευμα του soccerplus που ακολουθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γεώργιος Σαρρής έδειξε ότι έχει το προφίλ αληθινού ηγέτη κάνοντας επίδειξη ανωτερότητας, πυγμής και αποφασιστικότητας.

Παράλληλα φανέρωσε στην πράξη ότι μια από τις αρετές που διαθέτει ως άνθρωπος και ως πρόεδρος της ΕΠΟ πέραν από την παροιμιώδη διοικητική ικανότητα είναι η σταθερή προσήλωση του στις αρχές της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και του σεβασμού της αντίθετης άποψης.                                                                       

Πως τα κατάφερε όλα αυτά; Aποκλείοντας τον δημοσιογράφο του Soccerplus, Βασίλη Ποντικό από την αποστολή της Εθνικής για τον αγώνα με τη Φινλανδία.

Όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν το SoccerPlus έστειλε αίτημα διαπίστευσης του συντάκτη του Βασίλη Ποντικού, ώστε να καλυφθεί δημοσιογραφικά ο αγώνας της Φινλανδίας με την Ελλάδα στο Ελσίνκι.  

Της υποβολής του αιτήματος ακολούθησε απάντηση από την ΕΠΟ στο email μας που μας γνωστοποιούσε ότι το αίτημα διαπίστευσης έχει εγκριθεί. Μας καλούσε δε να επικοινωνήσουμε με το πρακτορείο ταξιδιών με το οποίο συνεργάζεται η ομοσπονδία ώστε να καλυφτούν τα έξοδα πληρωμής. Παράλληλα, στο email του συντάκτη μας στάλθηκε ο λογαριασμός στον οποίο πρέπει να καταθέσει τα χρήματα.

Την Παρασκευή 2/10 κατατέθηκε το πόσο στην τράπεζα. Ωστόσο το πρωί την επόμενης ημέρας ο συντάκτης μας δέχθηκε email από την υπεύθυνη του πρακτορείου στο οποίο ανέφερε πως κόπηκε από το τσάρτερ της Εθνικής. 

Στην συνέχεια απευθύνθηκε στο διευθυντή επικοινωνίας της ΕΠΟ, Παύλο Παπαδημητρίου, ο οποίος του είπε ότι ενώ βρισκόταν στην λίστα κανονικά, όταν την πήγε να εγκριθεί από τον αρμόδιο αξιωματούχο της ΕΠΟ η απάντηση για το Μέσο μας ήταν αρνητική, αναιρώντας έτσι την αρχική διαπίστευση που είχε σταλεί την Τετάρτη 1/ 10.

Είναι προφανές με βάση τη παραπάνω ομολογία, που δεν μπορεί να μην είναι σε γνώση του προέδρου της ΕΠΟ, αν ο «αξιωματούχος» δεν ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ότι η απόφαση αποκλεισμού του συντάκτη του SoccerPlus Βασίλη Ποντικού δεν οφείλεται σε αντικειμενικά προβλήματα (π.χ. έλλειψη θέσεων στο αεροπλάνο) αλλά στη στάση της ιστοσελίδας μας σε θέματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και στα οποία εμπλέκεται η ΕΠΟ και πρωταγωνιστεί ο πρόεδρός της.

Είναι σαφές ότι η Δημοσιογραφία που ασκεί το Soccerplus δεν το καθιστά επιθυμητό αφού δεν αποδέχεται προτάσεις για «ομπρέλες προστασίας» και συνάδει ούτε ταυτίζεται με την πρακτική και την φιλοσοφία του προέδρου της ΕΠΟ, όπως αυτή προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με πακιστανικά τηλέφωνα και να δέχεται υποδείξεις τρίτων για τον ορισμό διαιτητών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του αθλητικού νόμου στον τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ζημία ύψους 29.000.000 που προκάλεσε μαζί με άλλους στην ΕΠΟ με την «κάρτα υγείας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΠΟ επί των ημερών του Γεωργίου Σαρρή δείχνει την εκδικητικότητα της και φανερώνει την μικροπρέπεια της απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.  

Είχε προηγηθεί η απαγόρευση εισόδου στου δημοσιογράφους κατά την έκτακτή ΓΣ του Ιουλίου του 2013 παρότι είχαν προσκληθεί να παραστούν από την ίδια την ΕΠΟ.
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι ο κ. Σαρρής με τις πράξεις του επιβεβαιώνει διαρκώς την άποψη που έχουμε σχηματίσει γι’ αυτόν κατά την περίοδο που κάνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

 Άποψη την οποία σχημάτισαν και όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης που παρέθεσε τον περασμένο Φεβρουάριο. 


Επιμύθιο (για τον Qianqian Zhang): «O πιο δυνατός δεν θα είναι ποτέ αρκετά δυνατός για να μείνει κύριος αν δεν μετατρέψει τη δύναμη σε δίκαιο και την υπακοή σε καθήκον»

Jean Jacques Rousseau (1712 – 1778)

Comments

Trending