ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι κατέληξε στον Στανόγεβιτς

Η FORZA στην έκδοση της το περασμένο Σάββατο αποκάλυψε τα ονόματα των προπονητών που υπήρχαν στη λίστα του Λούμπος Μίχελ, πριν γίνει η τελική επιλογή.

Published

on

Από την ώρα, που οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς, ο Λούμπος Μίχελ βγήκε στη γύρα για να βρει τον αντικαταστάτη του και μέχρι να υπογράψει ο 43χρονος Σέρβος, στην ατζέντα του βρέθηκαν περίπου 20 ονόματα προπονητών. Από μεγάλα και φανταχτερά, που δύσκολα θα έρχονταν στην Ελλάδα, μέχρι μικρά και… ταπεινά.

Στον σωρό των αρχικών ονομάτων (σχεδόν όλα δεν βγήκαν στη δημοσιότητα…) ήταν μέχρι κι ο Χουάντε Ράμος, ο οποίος ζήτησε πολλά χρήματα, χωρίς να δείχνει παράλληλα ζεστός να αναλάβει μια αποστολή στην Ελλάδα…

Στην πορεία, η λίστα άρχισε να μικραίνει και την τελευταία εβδομάδα, έμειναν σ΄ αυτήν πολύ λίγα. Κι η FORZAαποκαλύπτει σήμερα, πως φτάσαμε στον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς…

Ως όνομα ήταν στα υπόψιν του ΠΑΟΚ, ως μια από τις επιλογές.

Στη λίστα, που είχε φτιάξει τελευταία ο Μίχελ, υπήρχαν τα ονόματα των Μισέλ Πρεντόμ, Όσκαρ Γκαρσία, Λίτο Βιντιγκάλ, Ζόρζε Κόστα και Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Πρεντόμ βγήκε γρήγορα από την τελική λίστα, διότι στην πρόταση, που του έγινε, απάντησε, πως αποφάσισε να φύγει από την Κλαμπ Μπριζ, γιατί θέλησε να ξεκουραστεί.

Το περασμένο Σάββατο, μετά την αποκάλυψη της FORZA, βγήκε από τη λίστα και το όνομα του Όσκαρ Γκαρσία. Ο Ισπανός προπονητής της Σάλτσμπουργκ είχε πρόταση από τον ΠΑΟΚ, αλλά το Σάββατο έδωσε αρνητική απάντηση, λέγοντας ότι έχει πρόταση από την Γαλλία και προτιμά να πάει εκεί. Πράγματι, υπέγραψε στην Σεντ Ετιέν.

Στη λίστα απέμειναν δύο Πορτογάλοι, οι Λίτο Βιντιγκάλ και Ζόρζε Κόστα, καθώς και ο Ράζβαν Λουτσέσκου…

Ο 47χρονος Λίτο, που δούλεψε σε ομάδες της πατρίδα του, στην Εθνική Αγκόλας και στην ΑΕ Λεμεσού, ανέλαβε τον Φεβρουάριο την Μακάμπι Τελ Αβίβ υπογράφοντας ως το 2018. Οι δύο πλευρές ήθελαν να χωρίσουν, αλλά υπήρχε καθυστέρηση στις συζητήσεις, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης να μην ασχοληθεί περισσότερο μαζί του.

Στις αρχές της εβδομάδας, η μάχη φάνηκε να γίνεται ανάμεσα στον Ζόρζε Κόστα και στον Λουτσέσκου.

Ο Λούμπος Μίχελ έφυγε την Τρίτη για την Πορτογαλία, προκειμένου να συναντηθεί με τον 46χρονο Πορτογάλο, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2010, μετά τον Σάντος!

Ο Κόστα, που στο μεσοδιάστημα δούλεψε σε Μπράγκα, Ολιανένσε, Κοίμπρα, Κλουζ, ΑΕ Λεμεσού, Ανόρθωση, Πάσος Φερέιρα και Εθνική Γκαμπόν, πήγε τον προηγούμενο μήνα στη Σφαξιέν της Τυνησίας, αλλά προτιμά να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο Μίχελ ήταν ανάμεσα σ΄ αυτόν και στον Λουτσέσκου, αλλά και οι δύο επιλογές είχαν τα αρνητικά τους. Ο Κόστα είχε πολύ καλές συστάσεις, αλλά δεν έκανε «κλικ», για τον μικρό Λουτσέσκου, ο Μίχελ είχε τις αμφιβολίες του, σχετικά με το πως θα το πάρει ο κόσμος, αφού υπήρξε ένα επεισόδιο σε παιχνίδι στην Τούμπα.

Τελικά την Τρίτη, έπεσε και πάλι στο τραπέζι το όνομα του Στανόγεβιτς, και θεωρήθηκε πως το συνολικό «πακέτο» ήταν καλό και επρόκειτο για μία λύση, καλύτερη από τις υπόλοιπες διαθέσιμες.

Τον Στανόγεβιτς τον πρότεινε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς (ήταν συμπαίκτες στην Παρτιζάν), μίλησε με πολύ καλά λόγια γι΄ αυτόν και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο Βούκιτς είχε προτείνει και τον Μιλόγεβιτς, ο οποίος ήταν στην λίστα των περίπου 20 ονομάτων, αλλά βγήκε γρήγορα και τελικώς κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα.

Πηγή: FORZA

Comments

Trending