ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρόβλημα η … β΄ομάδα

Πολλά ακούγονται για αλλαγές στις ακαδημίες, πολλές λέγονται για τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη για αυτές, όμως το βασικό πρόβλημα είναι ένα και πρέπει να λυθεί.

Published

on

Εδώ και χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει κατά γενική ομολογία καλές ακαδημίες, έχει τροφοδοτήσει την πρώτη ομάδα, έχοντας βγάλει μάλιστα και κάποιους τοπ ποδοσφαιριστές με βασικό παράδειγμα τον Κώστα Σταφυλίδη.

Οι φουρνιές που έρχονται έχουν αρκετά μεγάλα ταλέντα που υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να κάνουν καριέρα υψηλού επιπέδου, όμως το βασικό πρόβλημα είναι ένα. Αφορά την μετάβαση από τις ακαδημίες, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι πως δεν διαθέτει μία επαγγελματική ομάδα για να εντάξει τους νεαρούς παίκτες αρχικά σε αυτή, να δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια και να τους προετοιμάσει για την μεγάλη ομάδα.

Εδώ και καιρό στον ΠΑΟΚ περιμένουν τις αποφάσεις για τις β΄ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ το νομικό πλαίσιο δεν βοηθά να αγοραστεί μία ομάδα που θα έχει ως στόχο αυτή τη δουλειά.

Σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα υπάρχει αυτή η δυνατότητα στις ομάδες πρώτης κατηγορίας, όμως στην Ελλάδα ακόμη τα πράγματα είναι ποδοσφαιρικά πρωτόγονα.

Ας ελπίσουμε το καλοκαίρι να βρεθεί μία λύση και ο ΠΑΟΚ να μπορεί να προγραμματίσει καλύτερα το μέλλον του.

Comments

Trending