ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

O ΠΑΟΚ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον τελικό του κυπέλλου για 3η συνεχόμενη φορά. Το καθαρό 2-0 δεν είναι αποτέλεσμα που μπορεί να ανατρέψει η φετινή Τρίπολη, απέναντι σε αυτόν τον ΠΑΟΚ.

Published

on

Πιθανότατα η ομάδα του Λουτσέσκου θα συναντήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Πλάκα έχει πλέον.

Σήμερα θα μπορούσαμε να σταθούμε στα πρόσωπα, όπως πχ σε αυτό του Λέο Μάτος που πέτυχε τα δύο γκολ. Το δεύτερο μάλιστα, σπάνιας ομορφιάς, μία εκπληκτική εκτέλεση.

Θα μπορούσαμε να σταθούμε στον Τσούμπα Άκπομ, αφού ο Άγγλος έπαιξε εκπληκτικά μακριά από την περιοχή, ανοίγοντας το παιχνίδι της ομάδας του με άψογο τρόπο.

Θα μπορούσαμε να σταθούμε στον υποτιμημένο απ όλους μας Μίσιτς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως στο κάθετο παιχνίδι το οποίο έψαχνε με περίσσιο μυαλό και καλή τεχνική.

Θα μπορούσαμε να σταθούμε γενικά στα πρόσωπα, όμως άλλη είναι η ουσία. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που μπορεί παράλληλα να καθαρίζει τα παιχνίδια, να ετοιμάζει την επόμενη σεζόν και να περνάει τα σωστά μηνύματα από τον προπονητή της σε όλα τα στελέχη της.

Τον περασμένο Γενάρη ο ΠΑΟΚ έκανε κινήσεις προοπτικής και ο Λουτσέσκου άλλαξε την στάση του όσον αφορά στην άμεση ένταξη παικτών. Ήδη περνάει τα κατάλληλα μηνύματα, ήδη κάνει τους νέους να αισθάνονται κομμάτι της ομάδας.

Σήμερα δεν τους έβαλε σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Σήμερα τους έβαλε σε έναν ημιτελικό κυπέλλου, κάτι που όπως και να έχει, τους περνάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως τους πιστεύει.

Και μέσα από αυτές τις επιλογές, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι, κατάφερε να πάρει ένα καθαρό σκορ ενόψει ρεβάνς και πλέον στρέφει ξανά το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα.

Η πίστη πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει αυτό που θέλει βρέξει χιονίσει, δίνει την ευκαιρία στον Λουτσέσκου να περάσει όπως είπα παραπάνω τα μηνύματα που θέλει και χρειάζεται το γκρουπ και παράλληλα να κερδίσει χρόνο για το καλοκαίρι.

Μέσα στα θετικά της ημέρας η ενεργοποίηση του Κάνιας που προσωπικά τον θεωρώ πολύ σημαντικό για την ομάδα στη παρούσα φάση, η επιστροφή του Καντουρί έστω και αν δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και χρειάζεται χρόνο για να βρει ρυθμό, αλλά και η παρουσία του Άντρε στα εξτρέμ, που ουσιαστικά είναι η επιλογή του Λουτσέσκου αντί Ενρίκε επειδή θα έφερνε καλύτερη τακτική ισορροπία.

Σε άλλα νέα, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 και το δεύτερο γκολ της είχε πολλά κοινά στοιχεία με αυτό του Βαρέλα. Ο Μάνταλος σε ρόλο Μαουρίτσιο, πηδάει, σηκώνει τα χέρια για να πείσει πως δεν εμπλέκεται στη φάση.

Εννοείται το γκολ καθαρό, όπως και το περσινό. Περιμένω λοιπόν τα ΜΜΕ της Ένωσης να καταγράψουν πως αυτό το γκολ είναι καθαρό, έτσι ώστε να ξεφτιλιστούν λίγο ακόμη. Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι της ξεφτίλας.

Στα άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ, το βόλεϊ έκανε ένα πολύ εύκολο πρώτο βήμα σε έναν αγώνα απέναντι στον Ηρακλή που κράτησε λίγο παραπάνω από μία ώρα. Η ομάδα έχει τα φόντα να το σηκώσει, έχει την ποιότητα και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να το πιστέψει. Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα ψυχολογίας και ήρθε η ώρα να δουλέψει η ομάδα κυρίως στο πνευματικό κομμάτι.

 

Comments

Trending