ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Αυτές οι μέρες είναι τόσο γεμάτες που νομίζω πως πέρασε μήνας ολόκληρος από την πρόκρισή μας στον τελικό.

Published

on

Τόσα πολλά και σημαντικά συνέβησαν σε 24 ώρες. Αντε τώρα να τα επεξεργαστείς και να τα κατανοήσεις.

Να επεξεργαστείς και να κατανοήσεις γιατί οι εχθροί συμπλέουν (τυχαία η «μεταφορά» με πλοίο) και σου επιτίθενται. Πως και πού διοχετεύουν τις διαρροές τους; Τι δικαιολογούν με την υστερία τους; Πως πάνε να σε βγάλουν τρελό και να κάνουν το άσπρο μαύρο;

Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως όταν ισχυροποιείσαι, παύεις να είσαι συμπαθής. Κι ο ΠΑΟΚ όσο μεγαλώνει, όσο κερδίζει, όσο εκπλήσσει, τόσο προκαλεί θυμό και μίσος, ειδικά όταν οι αντίπαλοι είναι τόσο κακομαθημένοι και τόσο μαλωμένοι με την αλήθεια που νομίζουν πως και με ήττα 4-0 αυτοί θα προκριθούν στον τελικό, έτσι από συνήθεια, από κεκτημένη ταχύτητα.

Μέσα σε μια μέρα έγιναν πολλά: ορίστηκε η έδρα του τελικού στο Βόλο! Γαμώτο, πρέπει να αλλάξω blog. Κατάσταση του γηπέδου, μετακινήσεις, εισιτήρια, όλα ανοιχτά. Από Δευτέρα θα ξέρουμε περισσότερα. Μπορεί να υπερασπίστηκα την ιδέα του ΟΑΚΑ, να επιμένω πως υπάρχουν θέματα ασφάλειας αλλά το σκεπτικό της ΠΑΕ το κατανοώ και αναγνωρίζω πως σε επίπεδο παραγοντικό είναι νίκη το να ζητάμε το καρπούζι στη μέση.

Μέσα στη μέρα είδαμε και τον Παναθηναϊκό να αντιδρά σπασμωδικά. Νέα ανακοίνωση, νέες διαρροές, φρασεολογία που κάνει τον κύριο Σάββα να μοιάζει διανοητής του ποδοσφαίρου. Τι κι αν τα γκάλοπ βγάζουν πρώτη αιτία του αποκλεισμού την αστοχία τους… Τι κι αν ακούνε τα σχολιανά τους όσοι «ινστρούκτουρες» επιμένουν να μιλούν για σφαγές… Πες πες κάτι θα μείνει. Είναι και συγκεκριμένα κόμματα που βοηθάνε και συντηρούν ένα κλίμα… Μεγάλε ΠΑΟΚ, πόσο τους φόβισες. 

Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να ηρεμήσει, να εκμεταλλευτεί τις μέρες που μεσολαβούν και να παρουσιαστεί έτοιμη για έναν τελικό κυπέλλου με τον ισχυρότερο αντίπαλο που θα έχει στη νέα εποχή.
Θα βρεθούμε στο Βόλο. Στη μέση της διαδρομής. Ελάτε και θα έρθουμε. Λιγότεροι αλλά εξίσου δυνατοί. Κι ο καλύτερος ας κερδίσει.

Μη νομίζετε ότι θα κυλήσει ήρεμα το πράγμα. Προβλέπω το F5 να ζει εποχές τέλους μεταγραφών. Εχει αγωνιστική την Κυριακή, έχει συσκέψεις μέτρων τάξης, έχει δικαστικές διαμάχες, εφέσεις, δευτεροβάθμια όργανα, πειθαρχικές διώξεις…

Και να ήταν μόνον το ποδόσφαιρο στον πλανήτη ΠΑΟΚ… Απόψε το βόλεϊ έκανε την πειστικότερη φετινή του εμφάνιση. Κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό και έκανε το 1-1 αποκτώντας ψυχολογία και μεταφέροντας το άγχος στον αντίπαλο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος αλλά η αποψινή ήταν μια νίκη αυτοσεβασμού που έδειξε πως η ομάδα έχει στόφα πρωταθλητή. Και να χάσει στου Ρέντη, μπορεί να κάνει το 2-2. Αν, δε, κερδίσει ένα από τα επόμενα δυο ματς, τότε όλα είναι δυνατά σε έναν πέμπτο αγώνα. Για την ακρίβεια, ένας στόχος είναι να καταφέρουμε να πάμε τη σειρά σε πέμπτο αγώνα.

Αύριο έχουμε και μπάσκετ. Το πρώτο Αρης – ΠΑΟΚ της σειράς των πλέι οφ. Κακώς, κατά τη γνώμη μου, θεωρούν κάποιοι τον ΠΑΟΚ ως καλύτερο. Σε τέτοια σειρά καλύτερος είναι αυτός που νικά. Το ότι δεν πάμε ανίσχυροι στην έδρα του αντιπάλου, είναι γεγονός. Το ότι είμαστε πληρέστεροι και σε καλύτερη κατάσταση από τότε που αναμετρηθήκαμε δις για το πρωτάθλημα και κερδίσαμε δις, κι αυτό δεν το αμφισβητώ. Στις δύο νίκες όμως είναι δύσκολο να μιλήσεις για φαβορί. Καλύτερα να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να το δείξεις στο γήπεδο.

Comments

Trending