ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ναι η Θέρμη, δύσκολα τα χρέη»

Στην εκπομπή του PAOK.24.com στον Libero 107,4 μίλησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. Τι είπε για τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε χτες στη Βουλή, τον Ιβάν Σαββίδη και το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ.

Published

on

Ο Σταύρος Καλαφάτης ήταν αυτός που πήρε την τελική πρωτοβουλία και με 22 ακόμη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσε την τροπολογία που επιτρέπει την μακροχρόνια μίσθωση εκτάσεων από τους Δήμους σε ιδιώτες για αθλητικούς, πολιτιστικούς και γεωργικούς σκοπού.

Ο βουλευτής συγκεκριμένα δήλωσε:
Για την ουσία της τροπολογίας:
«Ηταν μια πολιτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και καιρό. Μέχρι σήμερα κανένας Δήμος δεν μπορούσε να αξιοποιήσει εκτάσεις για τέτοιους σκοπούς κι έτσι στερούνταν εσόδων πολύτιμων. Πλέον το ζήτημα λύθηκε γιατί δημιουργήθηκε συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο».
Για τις προηγούμενες ενέργειες σε Δήμο και Περιφέρεια:
«Τελικά ήταν άσκοπες και περισσότερο καθυστέρησαν τις διαδικασίες».
Για το ότι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να κατασκευάσει το προπονητικό κέντρο:
«Δεν είναι θέμα Σαββίδη αλλά γενικώς θέμα επενδύσεων στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που σκοντάφτουν πάνω σε γραφειοκρατεία ή αντιδράσεις τοπικών φορέων. Προσπαθούμε αυτές τις δυσκολίες να τις μειώσουμε, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους».
Για το αύριο του προπονητικού κέντρου:
«Από την πολιτική πλευρά το μπαλάκι έφυγε. Τώρα μένει να δούμε τα οικονομικά μεγέθη, την βούληση του επενδυτή αλλά και τις ενέργειες στον Δήμο Θέρμης. Μπαίνουν κι άλλοι παράμετροι: Ο διαγωνισμός, οι άλλοι ενδιαφερόμενοι ή τυχόν ενστάσεις. Αν βάλεις, όμως, έναν στόχο, τον πετυχαίνεις κι εμείς θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».
Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Θα κάνω απλώς μια προσωπική εκτίμηση γιατί τον άνθρωπο τον έχω δει μόνον δύο φορές κι αυτές δημοσίως. Εχει διάθεση κι εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα».
Για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ:
«Πρόκειται για θέμα μακράν πιο σημαντικό κι από την Θέρμη. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα γιατί ο κόσμος στην Ελλάδα στενάζει κι έχει ίδια και χειρότερα προβλήματα. Πρέπει να βρεθεί μια συνολική λύση για ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις με χρέη. Παρότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, εκτιμώ ότι θα πάρει χρόνο να λυθεί».
Comments

Trending