ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταγωνιστές σε χρόνο και πρωταθλητισμό…

Ποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ (κυρίως) από τους καινούργιους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στις περασμένες ομάδες τους…

Published

on

Έχει ο ΠΑΟΚ παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα; Έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού; Έχει παίκτες συνηθισμένους σε χρονιά 40-50 αγώνων όπως χρειάζεται να κάνουν φέτος;   

Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 43 παιχνίδια και στο τέλος της χρονιάς υπάρχει πιθανότητα να φθάσει στα 58! Υπάρχουν παίκτες της ομάδας που πλησίασαν τέτοια νούμερα στην καριέρας τους, κάνοντας μάλιστα και πρωταθλητισμό;

Ο κορμός του ΠΑΟΚ αποτελείται από 20 περίπου ποδοσφαιριστές. Οι Έλληνες Μαλεζάς, Γλύκος, Πέλκας, Κίτσιου, Αθανασιάδης, Μυστακίδης, Κουλούρης, Χαρίσης, αλλά και ο Κάτσε, είναι λίγο-πολύ γνωστό τι έχουν πετύχει, ειδικά με τον ΠΑΟΚ.

Ας μείνουμε στους ξένους (που είναι πιο νέοι στον ΠΑΟΚ) και στους Μέσους Όρους συμμετοχής τους τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια.  

Μάτος: Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 35 ματς. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε κατά Μέσο Όρο σε 28 ματς. Οι κύριες παραστάσεις του σχετίζονται με το Ουκρανικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει ένα πέρασμα και από τη Μαρσέιγ.

Κρέσπο: Ο Ισπανός έχει 37 παιχνίδια μέχρι τώρα. Τα τελευταία τρία χρόνια έπαιζε κατά Μέσο Όρο σε 18(!) ματς και αυτό όχι σε ομάδες με βλέψεις πρωταθλητισμού.

Βαρέλα: Αυτός σίγουρα ξεχωρίζει. Στον ΠΑΟΚ έχει 32 συμμετοχές μέχρι τώρα. Τα περασμένα χρόνια έπαιζε στην πρωταγωνίστρια στη Ρουμανία Στεάουα, έχοντας κατά Μέσο Όρο 40 ματς τη χρονιά!

Σάκχοφ: Στον ΠΑΟΚ έχει 34 συμμετοχές, αλλά τα τελευταία χρόνια έπαιζε κατά Μέσο Όρο 19 φορές σε ομάδες της Ουκρανίας που προσπαθούσαν να κάνουν καλή πορεία.  

Κάνιας: Παρά τον τραυματισμό του έχει παίξει σε 30 ματς. Ο Ισπανός που δεν έπαιξε σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό είχε 27 ματς κατά Μέσο Όρο.

Κάμπος: Μέχρι τώρα έχει 33 παρουσίες. Γεύση πρωταθλητισμού πήρε μία χρονιά στην Πόρτο. Κατά Μέσο Όρο έπαιζε 30 ματς τη χρονιά.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός είχε στο παρελθόν παραστάσεις από τη Φέγιενορντ και 31 ματς κατά Μέσο Όρο από τα τελευταία του χρόνια στην Τουρκία, όπου αγωνίζονταν σε μικρομεσαίες ομάδες.  

Στον κορμό ανήκουν και οι πιο παλιοί Τσίμιροτ και Λέοβατς που μετράνε 37και 36 συμμετοχές αντίστοιχα. Ο Κροάτης είχε στο παρελθόν πιο σημαντικές εμπειρίες από τον Βόσνιο.  

Από τους νεοαποκτηθέντες ο Πρίγιοβιτς έχει σημαντικές παραστάσεις στην Πολωνία, ενώ ο Ενρίκε είχε μερικές χρονιές που έφθανε κοντά στα 40 ματς…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ήδη φθάσει σε μεγάλο αριθμό συμμετοχών, τέτοιο που δεν είχαν κατά τα περασμένα χρόνια και όλα αυτά ενώ απομένουν ακόμη 2,5 μήνες δράσης!

Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, οι περισσότεροι δεν έχουν συνηθίσει στον πρωταθλητισμό.

Είναι λοιπόν και αυτό ένα δείγμα του ότι για πολλούς παίκτες, η χρονιά είναι ξεχωριστή και πολύ δύσκολη, είναι μία χρονιά προσαρμογής σε πολλά νέα δεδομένα…

Comments

Trending