ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλανθρωπία και ρατσισμός… γίνεται;

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για την πολιτική της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από τις φιλανθρωπίες στον «φιλοξενούμενο Σαββίδη» και τους ανθρώπους που τιμωρούνται όταν δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις.

Published

on

Οι ανακοινώσεις των ομάδων σπάνια βγάζουν θέμα. Συνήθως επιτίθενται σε διαιτητές, φωνάζουν για τους ορισμούς, την ζούγκλα των αντιπάλων, τετριμμένα πράγματα.

Το τελευταίο διήμερο, μετά τον χαλασμό της Τετάρτης, οι ανακοινώσεις και οι θέσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έπεφταν σαν κομφετί. Κάπου ήταν και λογικό διότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνήθως στο τρίτο ημίχρονο κρίνεται ο… νικητής καθώς οι γνωστές παθογένειές του σπάνια αφήνουν τον κόσμο να κρίνει το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι αλλά πόλεμος.

Την Παρασκευή, μέχρι να προκύψει η είδηση για την ιστορική συνάντηση των τριών, ο Ολυμπιακός έβγαλε δυο ανακοινώσεις.

Στην πρώτη «με εντολή του ηγέτη μας Βαγγέλη Μαρινάκη, οι κουζίνες του Καραϊσκάκη θα μαγειρεύουν καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητό στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους». Δηλαδή τους πρόσφυγες. Πέραν της πραγματικής βοήθειας, το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ακόμα πιο αξιέπαινο. Δεν χρειάζεται να εξετάσει κανείς γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει εντείνει εσχάτως τις φιλανθρωπικές δράσεις της. Ας το κάνει για όποιο λόγο θέλει. Οι πρόσφυγες που πεινάνε δεν ενδιαφέρονται για το γιατί, αλλά για το πώς θα γεμίσει το άδειο στομάχι τους.

Comments

Trending