ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον αέρα τα play-off

Την περίπτωση να προσφύγει ο Πανιώνιος και σε τριτοβάθμιο όργανο για την έφεση στο θέμα της αδειοδότησης φοβάται η Superleague που θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή των play-off.

Published

on

Ο νέος αθλητικός που έχει ψηφιστεί από τον Σταύρο Κοντονή έχει φέρει στην επιφάνεια της τριτοβάθμιας επιτροπής εφέσεων που κάποτε ο ΠΑΟΚ έψαχνε την δικαίωση του στην υπόθεση Δώνη, αλλά και στην αφαίρεση βαθμών από τα play-off της σεζόν 2013-2014. Πλέον η ύπαρξη αυτής της επιτροπής δίνει την ευκαιρία στον Πανιώνιο να κυνηγήσει την υπόθεση της αδειοδότησης εάν δεν την πάρει μέσα στην προσεχή εβδομάδα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. 

Αυτό το σενάριο φοβίζει τη λίγκα, μιας και αν γίνει τότε η οργάνωση των αγώνων κατάταξης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ούτε βέβαια ο ορισμός των αγώνων και των ημερομηνιών, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση των κυανέρυθρων. Η Superleague ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η ίδια για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά οι ισχύουσες διατάξεις που τρέχουν από τη φετινή περίοδο, μιας και υπάρχει και το θέμα του EURO και των Εθνικών ομάδων.

Οι παίκτες που είναι διεθνείς από τις 29 Μαΐου και έπειτα δεν μπορούν να δεσμευτούν από τις ελληνικές ομάδες λόγων υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων σε φιλικούς αγώνες, αλλά και σε αυτούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Για την ακρίβεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ στις 30 Μαΐου πρέπει να παραβρεθούν στη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας για τα φιλικά στην Αυστραλία, αλλά και οι διεθνείς Μακ, Κάτσε, Σάμπο και Λέοβατς για τους αγώνες του EURO. 

Οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Άλλωστε μέσα στις επόμενες μέρες μπορεί η Επιτροπή Εφέσεων να δώσει την άδεια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης γλυτώνοντας ουσιαστικά τη λίγκα και την ΕΠΟ από τις εν λόγω διαδικασίες.

Comments

Trending