ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το σχόλιο της ημέρας
Όταν κάποτε λέγαμε πως η κατάσταση θα ξεφύγει, ήμασταν οι γραφικοί «μπουγατσομάχοι». Τώρα, απλά λυπούμαστε που δικαιωνόμαστε, όμως υπάρχει και η άλλη οπτική.
Προφανώς για να συμμαζευτεί αυτό το σίχαμα που ονομάζεται ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να φτάσει στον πάτο.
Πλέον, με το τελευταίο κομμάτι παζλ να αφορά το σημερινό ΑΕΚ – Ολυμπιακός που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, μπήκε η σφραγίδα. Πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει του χρόνου, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα επιτραπεί από την Πολιτεία πλέον η παρουσία των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.
Σε ότι αρνητικό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μέσα ο Ολυμπιακός. Πλέον, είτε συμβαίνει κάτι, είτε όχι, υπάρχει μίσος για τις πρακτικές του και όχι μόνο από 20χρονά.
Υπάρχει μίσος σε οτιδήποτε εκφράζει τον Ολυμπιακό και το ποδοσφαιρικό του τμήμα. Ένα μίσος που χτίστηκε πάνω στον έλεγχο που άσκησε στα θεσμικά όργανα, σε θυγατρικές ομάδες, πάνω στην επικοινωνία του, πάνω στις απειλές του.
Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Είναι αγνό, πρωτόγονο μίσος.
Σήμερα στο ΟΑΚΑ αρκούσε ένα γκολ στο 89΄που ελάχιστοι μπορούνε να πούνε με σιγουριά αν ο Φράνκο Χάρα χρησιμοποίησε το χέρι του και ένας επικίνδυνος, λαϊκίστικος και άκρως προκλητικός πανηγυρισμός του νεοφερμένου αλλά εξαιρετικά δασκαλεμένου Βίτορ Περέιρα για να μπουκάρουν οι ΑΕΚτζήδες στο γήπεδο.
Όχι πως δικαιολογούνται αυτές οι αντιδράσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες. Απλά οι συνθήκες μόνο φυσιολογικές δεν είναι.
Ο Σταύρος Κοντονής είναι υποχρεωμένος να πάρει σκληρές αποφάσεις. Και όχι δημοσιοσχετίστηκες. Ήδη από την πλευρά του Ολυμπιακού τον σκίζουν μετά από μίτινγκ που έκαναν οι επικοινωνιολόγοι των Πειραιωτών με ρεπόρτερ της ομάδας τους. Είναι το σημείο για να δούμε αν μασήσει ή όχι.
Είναι υποχρεωμένος να ξηλώσει την ΕΠΟ, να αλλάξει δικαστές, εκλογική διαδικασία και βέβαια να ορίσει ξεκάθαρους κανόνες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Όποιος δεν έχει μαντήλι να κλάψει, δεν μπορεί να αγωνίζεται σε αυτά.
Μετά την αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ πέρυσι, ήρθε αυτή στον Παναθηναϊκό, έρχεται αυτή στην ΑΕΚ.
Το παραμύθι πως αυτοί είναι πιο δυνατοί από εμάς. Δύσκολα. Απλά είναι πιο επικοινωνιακοί.
Από εκεί και πέρα, στο μοναδικό θέμα που θέλω να σταθώ σήμερα, είναι στην κίνηση της ΠΑΕ να προχωρήσει σε έρευνα για διάφορες σελίδες που προσβάλουν τον ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο. Σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όχι ιστοσελίδες.
Σελίδες που προσβάλουν ότι κινείται γύρω από τον ΠΑΟΚ, χωρίς ονοματεπώνυμο. Η πρώτη ενημέρωση που έχει ο ΠΑΟΚ από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος, λέγεται πως είναι εντυπωσιακή.
Εντυπωσιακή γιατί πίσω από την ανωνυμία κρύβονται πρόσωπα που δεν είναι και τόσο άγνωστα στην οικογένεια. Να την πει κανείς…
Αγωγές έγιναν και για συγκεκριμένα ψέματα που ειπώθηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα γίνουν και άλλες.
Αυτή η αηδία του να λέει ο καθένας ότι του κατέβει για να λανσάρει την ανύπαρκτη δυναμική του και να μειώνει τον ΠΑΟΚ, κάπου θα πρέπει να σταματήσει.
Όποιος έχει στοιχεία, ύφος, ήθος και σεβασμό προς τον σύλλογο, μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων. Και μπορεί να εκφράζει την άποψή του.
Τόσα χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας για τους ανώνυμους βλαχοεπαναστάτες και για τους δολοπλόκους των ΜΜΕ. Επιτέλους γίνεται μία προσπάθεια να μπει φρένο στην ασυδοσία.