ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπάρχει πιο κάτω;

Μόνο οργή προκαλεί το δημοσίευμα «κόκκινης» εφημερίδας κατά του Λέο Μάτος και της επίμαχης φάσης με το fair play!

Published

on

Είναι οι φορές που οι λέξεις χάνουν το νόημα τους… 

Δεν έχει σημασία αν είσαι καλός ή κακός στη δουλειά σου. Αν είσαι κόκκινος, πράσινος, κίτρινος… Αν δεν είσαι άνθρωπος, δεν αξίζεις τίποτα.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Γαβαθιώτης σε σημερινό δημοσίευμά του στον Κόκκινο Πρωταθλητή, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα κατά του Μάτος:

«Σίγουρα, η αρχή του τέλους της Λαμίας, προχθές ήταν η φάση με τον Μάτος. Που «επιεικώς» λένε ότι «δεν τήρησε το φερ πλέι». Αλήθεια, γιατί κάνει τόση εντύπωση ότι ένας τύπος σαν τον Μάτος δεν έδειξε αυτή τη στοιχειώδη ευαισθησία; Τι είναι ο Μάτος δηλαδή, κανένας ευγενής της αυτοκρατορικής Αυλής του Μεσαίωνα; Της εποχής που ανακαλύφθηκε το λεγόμενο «σαβουάρ βιβρ»; Ή κανένας… Ιππότης της Στρογγυλής Τραπέζης; Ένας ιθαγενής μικρής πόλης της Βραζιλίας είναι. Και όποιος ζητάει από τύπους σαν τον Μάτος να δείξουν ανθρωπιά, αβρότητα, συναδελφοσύνη, αλτρουισμό, είναι σαν να ζητάει από περιφερόμενο στα χωριά αρκουδιάρη γύφτο, να του παίξει κομμάτι του Σοπέν στο πιάνο…».

Φυσικά άνθρωποι που δεν έχουν μάθει τα στοιχειώδη δεν προκαλούν καμία έκπληξη! Το ποδόσφαιρο θα περνάει πάντα σε δεύτερη μοίρα, όσο εκείνοι βρίσκουν πάτημα, αγνοώντας βασικούς κανόνες αξιοπρέπειας και σεβασμού στην ανθρώπινη φύση, στη διαφορετικότητα. 

Σε μια εποχή που ο ρατσισμός εμφανίζει το αποκρουστικό του πρόσωπο στα γήπεδα, υπάρχουν τύποι σαν τον Γαβαθιώτη που θα επικροτούν και θα αναδεικνύουν με θλιβερό τρόπο την ύπαρξή του… 

Για το αν τίθεται ή όχι θέμα fair play, μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, ΕΔΩ.

Comments

Trending