Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόουτς, κοίτα τι έκανες

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαρτίου, ακριβώς έναν χρόνο πριν: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόλυση του Ίγκορ Τούντορ , λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και των υποτιμητικών σχολίων για την ποιότητα της ομάδας. Ο Βλάνταν Ίβιτς θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας ως το τέλος της σεζόν”.

Ελένη Μπούντου

Κόουτς, κοίτα τι έκανες

Το στοίχημα παράτολμο, το ρίσκο μεγάλο.

Ο ίδιος όμως τα είχε ζυγίσει καλά μέσα του. Ή τώρα ή ποτέ. Ο ΠΑΟΚ είχε στραφεί ξανά στην λύση – Ίβιτς και πριν από δύο χρόνια. Εκείνος όμως δεν ήταν έτοιμος, αρνήθηκε ευγενικά, έκανε στην άκρη και συνέχισε να ανακαλύπτει έναν ρόλο διαφορετικό, για τον οποίο είχε παραδεχτεί πως τον γοήτευε σαν σκέψη, όταν θα “κρεμούσε” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Δίνει στον Σαββίδη “ραντεβού” στο μέλλον, κερδίζοντας με το… καλημέρα την εκτίμησή του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο ισχυρός άνδρας θα προβεί στην σχετική αποκάλυψη, ένα χρόνο μετά, όταν και… νομιμοποίησε τον Ίβιτς στην θέση του πρώτου προπονητή στον ΠΑΟΚ:

“Όταν είχα αποφασίσει να συνεχίσουμε με τον Βλάνταν μου είπαν ότι είναι επικίνδυνο βήμα, ότι είναι ρίσκο. Ρώτησα τον Βλάνταν αν είναι έτοιμος. Μου είπε ναι, πάμε μπροστά. Άλλο ένα μυστικό που θα ήθελα να σας πω.

Στον Βλάνταν είχα προτείνει τον ρόλο του προπονητή και πέρσι, αλλά αυτός μου είπε να περιμένω και το δέχτηκα και είμαι χαρούμενος που δεν είπε αμέσως ναι και ζήτησε έναν χρόνο και θέλω να τον ευχαριστήσω να έχει την τιμή και το καμάρι και τη μεγάλη ευθύνη να είναι πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ…”.

Νομιμοποίησε ε; Για την ακρίβεια, εκείνος όρισε την τύχη του μέσα από τα playoffs. Ο… χλωμός ΠΑΟΚ- στη μετά Τούντορ εποχή- ξυπνάει από τους “εφιάλτες” των τραυματισμών και του επεισοδιακού ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, έχει σφυγμό και ορθώνει ανάστημα. Μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και μια διαφαινόμενη κατάκτηση της “πρωτιάς” στα playoffs αναγκάζουν ακόμη και τον Ιβάν Σαββίδη να περιμένει ξημερώματα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” την άφιξη της αποστολής από την Αθήνα για να τους “χτυπήσει” στην πλάτη.

Τα χαμόγελα εμφανίζονται δειλά – δειλά και οι πρώτες ερωτήσεις στον Ίβιτς αφορούν την παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν. Λιτός και μετρημένος, το βγάζει από το μυαλό του και ταυτόχρονα από το δικό μας, μέχρι να παραδοθεί το μήνυμα… αποστολή εξετελέσθη.

Το καλοκαίρι του ανήκει. Ο κόουτς Ίβιτς δεν έχει πια δικαιολογίες. Δεν “μασάει” την καραμέλα της προσαρμογής και γνωρίζει όσο λίγοι τα αποδυτήρια, τις απαιτήσεις, τον ΠΑΟΚ. Εκείνος απλά θα παραδεχτεί πως ο ρόλος του προπονητή δεν έχει καμία σχέση με εκείνον του ποδοσφαιριστή. Πλέον, είναι “καπετάνιος” σε ένα μεγάλο καράβι που μπορεί και μπάζει νερά στην πρώτη κακοκαιρία. Ο καλός ο καπετάνιος όμως φαίνεται στη φουρτούνα και εκείνος επιβιώνει και μετά το περιβόητο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Με κάθε κόστος.

Το απόλυτο “αφεντικό” της Τούμπας κερδίζει το πρώτο μεγάλο παράσημο της προπονητικής του καριέρας, αναγκάζοντάς… δύσκολους ανθρώπους να συμπλεύσουν με τα νερά του.

Όποιος δεν υπακούει στους κανόνες του, απλά φεύγει. Ξεροκέφαλος; Αλαζόνας; Εγωιστής; Ποιος ξέρει… Σίγουρα πιστός στις αρχές και στις πεποιθήσεις του να μην ακούει κανέναν άλλον, πέρα από αυτό που προστάζει το σέρβικο κεφάλι του, από τότε ακόμη που φορούσε σορτσάκι και άκουγε να του φωνάζουν πως είναι αργός:

“Αν με ενοχλούσε ό,τι λέει ο καθένας, δεν θα ήμουν εδώ, ούτε θα έκανα αυτά που έχω κάνει. Ο καθένας έχει λόγο και ο φίλαθλος και ο δημοσιογράφος έχει τον τρόπο που σκέφτεται και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει…”. Ακόμη και τώρα που φόρεσε τις φόρμες και πέρασε εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Όσο για το ταμείο; Είναι νωρίς ακόμη, υποθέτω τουλάχιστον…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «βολίδα» του Σάστρε το 3-2! (vid)

Ο ΠΑΟΚ έφερε… τούμπα το ματς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει... τούμπα το ματς!

Στο 81' ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα (που βρήκε λίγο ανάμεσα σε Μπάμπα - Γιόνσον) στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2.

Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Δείτε όλα τα γκολ του αγώνα στο παρακάτω βίντεο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο «Ντέλιας» το έφερε στα ίσια!

Δεύτερο γκολ του νεαρού στο ματς – Ασίστ ο Σαμάτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άμεση η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο προβάδισμα που πήρε η ΑΕΚ με τον Βίντα που έκανε το 1-2 στο 75'.

«Αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια.

Εκεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπιασε του σουτ και έκανε το 2-2 στο 81' πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα στο σημερινό ματς!

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανατροπή από… δώρο (vid)

Από φάουλ που υπέδειξε ο Σρέντερ το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από ένα φάουλ που καταλόγισε ο Σρέντερ σε βάρος του Κουλιεράκη και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το φάουλ με τον Σβαμπ στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά στη συνέχεια της φάσης τον Βίντα να σκοράρει από κοντά για το 1-2 στο 75'.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok2.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ