Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόουτς, κοίτα τι έκανες

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαρτίου, ακριβώς έναν χρόνο πριν: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόλυση του Ίγκορ Τούντορ , λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και των υποτιμητικών σχολίων για την ποιότητα της ομάδας. Ο Βλάνταν Ίβιτς θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας ως το τέλος της σεζόν”.

Ελένη Μπούντου

Κόουτς, κοίτα τι έκανες

Το στοίχημα παράτολμο, το ρίσκο μεγάλο.

Ο ίδιος όμως τα είχε ζυγίσει καλά μέσα του. Ή τώρα ή ποτέ. Ο ΠΑΟΚ είχε στραφεί ξανά στην λύση – Ίβιτς και πριν από δύο χρόνια. Εκείνος όμως δεν ήταν έτοιμος, αρνήθηκε ευγενικά, έκανε στην άκρη και συνέχισε να ανακαλύπτει έναν ρόλο διαφορετικό, για τον οποίο είχε παραδεχτεί πως τον γοήτευε σαν σκέψη, όταν θα “κρεμούσε” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Δίνει στον Σαββίδη “ραντεβού” στο μέλλον, κερδίζοντας με το… καλημέρα την εκτίμησή του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο ισχυρός άνδρας θα προβεί στην σχετική αποκάλυψη, ένα χρόνο μετά, όταν και… νομιμοποίησε τον Ίβιτς στην θέση του πρώτου προπονητή στον ΠΑΟΚ:

“Όταν είχα αποφασίσει να συνεχίσουμε με τον Βλάνταν μου είπαν ότι είναι επικίνδυνο βήμα, ότι είναι ρίσκο. Ρώτησα τον Βλάνταν αν είναι έτοιμος. Μου είπε ναι, πάμε μπροστά. Άλλο ένα μυστικό που θα ήθελα να σας πω.

Στον Βλάνταν είχα προτείνει τον ρόλο του προπονητή και πέρσι, αλλά αυτός μου είπε να περιμένω και το δέχτηκα και είμαι χαρούμενος που δεν είπε αμέσως ναι και ζήτησε έναν χρόνο και θέλω να τον ευχαριστήσω να έχει την τιμή και το καμάρι και τη μεγάλη ευθύνη να είναι πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ…”.

Νομιμοποίησε ε; Για την ακρίβεια, εκείνος όρισε την τύχη του μέσα από τα playoffs. Ο… χλωμός ΠΑΟΚ- στη μετά Τούντορ εποχή- ξυπνάει από τους “εφιάλτες” των τραυματισμών και του επεισοδιακού ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, έχει σφυγμό και ορθώνει ανάστημα. Μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και μια διαφαινόμενη κατάκτηση της “πρωτιάς” στα playoffs αναγκάζουν ακόμη και τον Ιβάν Σαββίδη να περιμένει ξημερώματα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” την άφιξη της αποστολής από την Αθήνα για να τους “χτυπήσει” στην πλάτη.

Τα χαμόγελα εμφανίζονται δειλά – δειλά και οι πρώτες ερωτήσεις στον Ίβιτς αφορούν την παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν. Λιτός και μετρημένος, το βγάζει από το μυαλό του και ταυτόχρονα από το δικό μας, μέχρι να παραδοθεί το μήνυμα… αποστολή εξετελέσθη.

Το καλοκαίρι του ανήκει. Ο κόουτς Ίβιτς δεν έχει πια δικαιολογίες. Δεν “μασάει” την καραμέλα της προσαρμογής και γνωρίζει όσο λίγοι τα αποδυτήρια, τις απαιτήσεις, τον ΠΑΟΚ. Εκείνος απλά θα παραδεχτεί πως ο ρόλος του προπονητή δεν έχει καμία σχέση με εκείνον του ποδοσφαιριστή. Πλέον, είναι “καπετάνιος” σε ένα μεγάλο καράβι που μπορεί και μπάζει νερά στην πρώτη κακοκαιρία. Ο καλός ο καπετάνιος όμως φαίνεται στη φουρτούνα και εκείνος επιβιώνει και μετά το περιβόητο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Με κάθε κόστος.

Το απόλυτο “αφεντικό” της Τούμπας κερδίζει το πρώτο μεγάλο παράσημο της προπονητικής του καριέρας, αναγκάζοντάς… δύσκολους ανθρώπους να συμπλεύσουν με τα νερά του.

Όποιος δεν υπακούει στους κανόνες του, απλά φεύγει. Ξεροκέφαλος; Αλαζόνας; Εγωιστής; Ποιος ξέρει… Σίγουρα πιστός στις αρχές και στις πεποιθήσεις του να μην ακούει κανέναν άλλον, πέρα από αυτό που προστάζει το σέρβικο κεφάλι του, από τότε ακόμη που φορούσε σορτσάκι και άκουγε να του φωνάζουν πως είναι αργός:

“Αν με ενοχλούσε ό,τι λέει ο καθένας, δεν θα ήμουν εδώ, ούτε θα έκανα αυτά που έχω κάνει. Ο καθένας έχει λόγο και ο φίλαθλος και ο δημοσιογράφος έχει τον τρόπο που σκέφτεται και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει…”. Ακόμη και τώρα που φόρεσε τις φόρμες και πέρασε εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Όσο για το ταμείο; Είναι νωρίς ακόμη, υποθέτω τουλάχιστον…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ