ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Aπεχθής, εμετική και διχαστική…»

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών δεν είναι πλέον υποθηκευμένες, αλλά κι ότι οι διαιτητές είναι απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Published

on

Μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Βαγγέλης Γραμμένος ρωτήθηκε και για το πανό των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειάς του. Η απάντησή του; 

“Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι εξ ορισμού απεχθής, εμετική και διχαστική και πέραν του χώρου του ποδοσφαίρου.  Κάθε κρούσμα οπαδικής βίας είναι φυσικά κατακριτέο, αλλά ιδιαίτερα αυτές οι εκφράσεις μίσους και στοχοποίησης φυσικών προσώπων-ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αυτές οι εν πολλοίς ρατσιστικού περιεχομένου συμπεριφορές είναι καταδικαστέες απερίφραστα, απ’ όπου κι αν προέρχονται και πρέπει άμεσα ομάδες και θεσμικοί φορείς να αντιδράσουν και να παρέμβουν με σκληρό και απερίφραστο τρόπο.    

Ο κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο και θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο. Προσωπικά θεωρώ πως η ατμόσφαιρα φέτος είναι καλύτερη, πάντα όμως θα υπάρχει και η μειοψηφία που με ακραίες εκδηλώσεις θα επιχειρεί να αμαυρώσει τη συνολική εικόνα. Αυτό γίνεται παντού όπως βλέπουμε… Η καταστολή αυτών των φαινομένων δεν είναι μόνο θέμα ποινών από τα δικαιοδοτικά όργανα, αλλά άπτεται και της αντιμετώπισης από άλλους φορείς, κρατικούς”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Sdna.gr

Comments

Trending