ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ: O ΠΑΟΚ δεν είχε το καθαρό μυαλό που επιβάλλεται να υπάρχει σε μια ομάδα, σε εκτός έδρας πρεμιέρα ομίλων με αποτέλεσμα να αφήσει δύο πολύτιμους βαθμούς στο Μπακού και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα που από τα πρώτα λεπτά φαινόταν να είναι στα μέτρα του.

Published

on

Σίγουρα περιμένουμε τέτοιες εμφανίσεις από μια νέα ομάδα, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν θα στοιχίσουν. Στο γενικό σχόλιο του αποτελέσματος, ο ΠΑΟΚ μετά την πρώτη αγωνιστική ήδη έχει μειονέκτημα απέναντι στην Κράσνονταρ και διότι οι Ρώσοι έχουν ψυχολογικό αβαντάζ γνωρίζοντας ότι έχουν την τύχη τους στα χέρια τους παίζοντας μέσα στην Γκαμπάλα, αλλά και επειδή μέτρησαν τις δυνάμεις του με εντυπωσιακό τρόπο παρά την ήττα στο Ντόρτμουντ. 

Το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αποτέλεσμα στο Μπακού είναι απλό: Με αυτή την εικόνα των χαφ καμία ομάδα δεν έχει τύχη να πάρει εκτός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Και αν ο Τζιόλης έχει το ελαφρυντικό του βεβαρημένου, χωρίς διακοπές προγράμματος από την αρχή της σεζόν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Σάμπο που δείχνει εκνευριστικά λίγα πράγματα ως χαφ και τον Πέλκα που πίστεψε πως ο ρόλος του είναι πολύ πιο σημαντικός από εκείνον που στην πραγματικότητα είναι.

Ο ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που μπορούσε να το ισορροπήσει με μεγάλη ευκολία, ναι μεν έπρεπε να το κερδίσει καθώς είχε καθαρότερες φάσεις, αλλά θα μπορούσε να το χάσει αν ο Όλσεν σε πρώτη φάση και η τύχη δεν τον βοηθούσαν στις καθαρές ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Ο πιο ενεργός ρόλος του Μπερμπάτοφ από μέρα σε μέρα θα γίνεται σημαντικότερος, όμως σε πρώτη φάση η ποιότητα και η παιδεία του Βούλγαρου, μάλλον εκθέτουν τους συμπαίκτες του. Και αυτό επειδή δεν μπορούν να ακολουθήσουν το σχεδόν τέλειο σκεπτικό του.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά πράγματα για τον Τούντορ και τη διαχείριση του αγώνα, αλλά είναι μάλλον άσκοπο, και αυτό επειδή ο Κροάτης είδε τους μέχρι σήμερα σημαντικούς του παίκτες να έχουν μία εντυπωσιακή καθίζηση. Όχι τόσο στο κομμάτι της αστοχίας του Μακ, που και πάλι ήταν μέσα στις φάσεις, όσο για την εικόνα των χαφ που αναφέραμε πριν, αλλά και του Κίτσιου.

Η ομάδα έχει χρόνο να προετοιμαστεί για την ΑΕΚ. Υπάρχει η αίσθηση σε όλους μας ότι θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα ξεκινήσει ο Μπερμπάτοφ, ενώ δύσκολα θα μπορέσει να ποντάρει ο Τούντορ σε παίκτες τύπου Σάμπο και Ροντρίγκεζ στο ντέρμπι των δικεφάλων. 

Comments

Trending