ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αξιοποίησε το… δώρο η Εθνική!

Το Βέλγιο έκανε το δώρο κι η Εθνική μας το αξιοποίησε! Νίκησε 2-1 στην Κύπρο με Μήτρογλου, Τζιόλη να γυρίζουν το ματς και να διατηρούν τις ελπίδες για τα μπαράζ.

Published

on

Πριν τη σέντρα στο ΓΣΠ και μετά το δώρο των Βέλγων, η Ελλάδα γνώριζε ότι στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές του 8ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήθελε 6 βαθμούς για να είναι σίγουρα 2η και μετά να δει αν θα απέφευγε τη θέση του χειρότερου από τους 9 δεύτερους. Κάπως έτσι, μπήκε στο ματς με επιθετική, θέλοντας να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και αντίστοιχα να πιέσει «ψηλά» την κυπριακή άμυνα όποτε δεν την είχε στην κατοχή της.

«Ζητήματα» στη δημιουργία και… 1-0 

Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα παρουσίασε τα γνωστά της προβλήματα στον δημιουργικό τομέα, χωρίς να μπορεί να βρει χώρους απέναντι σε μια διπλή γραμμή ζώνη άμυνας της Κύπρου. Οι πρώτες δύο τελικές πάντως ήρθαν νωρίς για τη «γαλανόλευκη», αρχικά με την κεφαλιά του Μανωλά, λίγο άουτ, στο 8′ και έπειτα με την αρκετά άστοχη κεφαλιά του Φορτούνη στο 12′. 

Παρότι στο πρώτο τέταρτο η Ελλάδα είχε την εδαφική υπεροχή, η Κύπρος άνοιξε το σκορ στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της και μετά από ένα δίλεπτο κατοχής μπάλας. Μια έξοχη κάθετη μπαλιά του Κάστανου έκοψε στα δύο την ελληνική άμυνα, ο Τζαβέλας κράτησε σε κανονική θέση τον Σωτηρίου και αυτός αφού αρχικά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Καρνέζη, στη συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» και πέτυχε το 1-0 σε κενή εστία.

Διαβάστε περισσότερα στο… sdna.gr

Comments

Trending