ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιβάν Σαββίδης: «ΠΑΟΚ παντού» (pics)

Στο Μακεδονία Παλλάς, όπου συνεχίζονται οι εργασίες της δημιουργίας και ίδρυσης του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ των πρώην χωρών της ΕΣΣΔ, βρέθηκε πριν λίγο ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, και τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με το χαιρετισμό και τις δηλώσεις του.

Published

on

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέργιος Αναστασιάδης

– Οι δηλώσεις Σαββίδη από το βήμα του Μακεδονία Παλλάς είναι οι εξής:

«Ο ΠΑΟΚ είναι παντού, σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία, στην Αμερική, στη Νότια Αφρική. Στην πρώην ΕΣΣΔ ήταν δύσκολα τα πράγματα αλλά πλέον έχει αλλάξει και αυτό. Πέρσι το Νοέμβριο με πλησίασαν φίλοι του ΠΑΟΚ και μου ζήτησαν να βοηθήσω. Εχω 19.700 εργαζόμενους και αντί να μου πούνε για τα προβλήματά τους, μου έλεγαν πάρε τον ΠΑΟΚ… Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ομάδα. Σας προειδοποιώ ότι αν έρθετε μια φορά στην Τούμπα, δεν θα φύγετε ποτέ!»

– Γενικά το σκεπτικό που υπάρχει κάνει λόγο για χρηματοδότηση από μέρους του Ιβάν Σαββίδη της δημιουργίας ενός χώρου σε κάθε χώρα της πρώην ΕΣΣΔ ώστε να υπάρχει τηλεόραση και συνδρομή στο κανάλι και εκεί να βλέπουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ εκεί τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. Οι χώρες αυτές είναι: Ρωσία – Ουκρανία – Γεωργία – Λευκορωσία – Αζερμπαϊτζάν – Ουζμπεκιστάν – Μολδαβία – Αρμενία – Καζακστάν – Κιργιζία.

Μετά την ομλία Σαββίδη το λόγο πήραν οι επικεφαλείς των συνδέσμων ανά χώρα, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Αυτοί εξήγησαν πως σε κάθε σύνδεσμο θα υπάρχει μια επιτροπή. Ολα τα μέλη θα βλέπουν τους αγώνες του ΠΑΟΚ, θα έρχονται στην Ελλάδα, θα κάνουν και εκδηλώσεις στη χώρα τους. Οι συντονιστές ευχαρίστησαν τον Ιβάν Σαββίδη για όσα έχει κάνει. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και απεύθυναν χαιρετισμό, οι Γιάννης Αθανασιάδης και Κώστας Ιωσηφίδης. Παρόντες επίσης ήταν πρόεδροι ποντιακών οργανώσεων από Αυστραλία, Αμερική, Καναδά και Κύπρο αλλά και ο πρόεδρος των οργανώσεων των Ποντίων σε όλη την Ευρώπη, Ηλίας Μαυρίδης.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

– Από λεπτό σε λεπτό περιμένουμε την προσέλευση στο χώρο του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος και θα μιλήσει στον κόσμο. Τελικά ο Ιβάν Σαββίδης προσήλθε και χαιρετά τους παρεβρισκόμενους.

– «Αυτή η ιδέα έπεσε πέρσι τον Νοέμβριο», δήλωσε μία γυναίκα από τους φιλοξενούμενους ομογενείς. «Ο κύριος Σαββίδης έχει κάνει πολλά για την περιφέρειά μας και εμείς αισθανόμαστε ΠΑΟΚτσήδες».

– Ολοι οι φιλοξενούμενοι ομογενείς είναι ομοιόμορφα ντυμένοι στα ασπρόμαυρα με στολές του νέου ΠΑΟΚ.

– Εχουν μοιραστεί από νωρίς φυλλάδια με την ιστορία του ΠΑΟΚ και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στα Αγγλικά.

– Η αίθουσα του Μακεδονία Παλλάς που συμβαίνουν οι εργασίες της ίδρυσης του συνδέσμου είναι γεμάτη σημαίες του ΠΑΟΚ και δύο πανό.

– Το ένα πανό αναγράφει: «Ο ΠΑΟΚ είναι Ιδέα – Μαζί του πάντα η νεολαία» και το δεύτερο «Οι Ελληνες των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ είναι μαζί σου».

– Μετά τις εργασίες ίδρυσης οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό από τη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη.

– Στο χώρο, φυσικά, ακούγονται τα ποντιακά τραγούδια του ΠΑΟΚ!

Comments

Trending