ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η βαριά ήττα στο μπάσκετ και τα οικονομικά της ΠΑΕ

Published

on

Γι’ άλλη μία φορά στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα οι καλύτερες απαντήσει σε όσους… περίεργους-κομπλεξικούς αμφισβητούν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ,  έρχονται ΜΕΣΑ  στο γήπεδο. Εκεί! Σταθερά από την ομάδα του Λουτσέσκου που πραγματοποιεί αυτή την εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα. Για τους ΠΑΟΚτσήδες η βαθμολογία και όλα τα στοιχεία της, αποτελούν κάθε μέρα και όλη μέρα το καλύτερα επιχείρημα.

Από εκεί και πέρα…

Μέσα από τη ΓΣ φάνηκε ότι ο Σαββίδης πρέπει και για την περασμένη χρήση, να βάλει 9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό γιατί (κυρίως) η ομάδα  πέρυσι δεν είχε έσοδα από την Ευρώπη. Μία ομάδα που πρόπερσι και πέρυσι έφθασε στα 28-29 εκατομμύρια μπάτζετ και σίγουρα φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερο. Όλα καλά και όλα ωραία, αλλά… δεν είναι και επιτυχία που κάθε χρόνο ο μεγαλομέτοχος πρέπει να βάζει τόσα εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη βέβαια και αυτό, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα και εκείνος καθορίζει την οικονομική πολιτική. Μακάρι να μπορεί πάντα να ανταπεξέρχεται σε αυτές ή και σε μεγαλύτερες ανάγκες όπως θα προκύψουν και με το νέο γήπεδο.  

* Ο ΠΑΟΚ  στο μπάσκετ  έκανε -μάλλον- την χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς στη Γερμανία και έχασε με μεγάλη διαφορά από την Βόννη. Είναι πολύ άσχημο που αυτό συνέβη στην Γερμανία με τόσο κόσμο του ΠΑΟΚ να δίνει το παρών. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί καθόλου σε αυτό το γρήγορο μπάσκετ που  παίζουν σχεδόν όλες  οι Γερμανικές ομάδες, από τις οποίες χάνει με διαφορές. Έτσι και φέτος.

Χάθηκαν βολές, χάθηκαν εύκολα καλάθια από κοντά (και αυτά από Μορέιρα- Χρυσικόπουλο), χάθηκαν ριμπάουντ, χάθηκε και ο ρυθμός σε όλο σχεδόν το ματς και φυσικά  χάθηκε το παιχνίδι από μία ομάδα που έπαιξε πολύ καλύτερα.

Κακό ματς που πρέπει να προβληματίσει σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο όπου Ισπανοί, Ιταλοί, Ισραηλινοί, Έλληνες, Γερμανοί και Γάλλοι διεκδικούν την τετράδα και κάθε απώλεια είναι σημαντική. Στις 8/1 έχουμε ΠΑΟΚ-Χαποέλ Χολόν σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Μέχρι τότε στο πρωτάθλημα έχουμε Πανιώνιος-ΠΑΟΚ την Κυριακή και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 30/12, αλλά και Κολοσσός-ΠΑΟΚ  στις 5/1.

* Πριν λίγες μέρες συνάδελφος μας έλεγε ότι… «πάω για σπικάζ σε κάποιες ομάδες και σκέφτομαι το αύριο». Το καταλαβαίνετε; Αντιλαμβάνεστε τι τρόμος επικρατεί; Μην αναρωτηθεί κανείς… που και από ποιον.

Καμία σχέση με εμάς εδώ στη Θεσσαλονίκη και αυτός μας τιμάει όλους. Για παράδειγμα μπορεί συνάδελφος χωρίς κανένα πρόβλημα να λέει σε Άρης-ΠΑΟΚ… «αν είναι δυνατόν!  Σκοράρει ο Πρίγιοβιτς».

Μπορεί να πικάρει τους ΠΑΟΚτσήδες σε αγώνα μπάσκετ με σχόλια τέτοιου τύπου… «ο Σούμποτιτς σκοράρει τρίποντο, φοράει και το 7, ένα ντεζαβού από το παρελθόν, το κακό μάλιστα παρελθόν του ΠΑΟΚ» και κανείς να μην ασχολείται γιατί… αν ασχοληθεί θα ξεφύγει όπως και εκείνος στον τηλεοπτικό αέρα.

Αυτή είναι η διαφορά μας και αξίζει να σημειωθεί.

Comments

Trending