ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα γκολ, ένα πρωτάθλημα (video)

20 Ιανουαρίου 1985. Τριάντα δύο χρόνια πριν. Παρουσία 80 χιλιάδων θεατών, μεταξύ των οποίων και 5 χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος γράφει ιστορία…

Published

on

Με γκολ του Ράντε Πάπριτσα στο 80ο λεπτό ύστερα από σέντρα ακριβείας του Νίκου Αλαβάντα, ο ΠΑΟΚ φεύγει νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 1-0 και αποσπάται 5 βαθμούς από τους “πράσινους” και 6 από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ αναδεικνύεται και τυπικά πρωταθλητής χειμώνα και παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κατακτώντας το δεύτερο και τελευταίο έως σήμερα πρωτάθλημα της ιστορίας του, έχοντας στον πάγκο τον Βάλτερ Σκότσικ.

Καταλυτικό ρόλο στο σπουδαίο διπλό έπαιξε με τις επεμβάσεις του και ο Τριαντάφυλλος Στεργιούδας, στην πρώτη του εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου λίγες ημέρες μετά την απόκτησή του από την ΑΕΚ. Τους θριαμβευτές και μετέπειτα Πρωταθλητές, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο χιλιάδες κόσμου. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Μήνου, Ταράσης (62΄ Γεροθόδωρος), Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Θ. Δημόπουλος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης (73΄ Κάβουρας), Λιβαθηνός, Μαυρίδης.

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Σίγγας, Ιωσηφίδης (83΄ Σπανοσωτηρόπουλος), Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (87΄ Μαλιούφας), Αλαβάντας, Χ. Δημόπουλος, Βασιλάκος, Πάπριτσα.

Comments

Trending