ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Το ποδόσφαιρο και τα ανοικτά θέματα, το μπάσκετ και το πρώτο δύσκολο ματς, το βόλεϊ και η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη

Published

on

Ξεκινάμε με ποδόσφαιρο. Πολλά πράγματα έχουν αναλυθεί και εκεί που καταλήγουμε όλοι είναι ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο από πλευράς αποτελεσμάτων. Το ξεκίνημα είναι θαυμάσια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ο κύριος στόχος είναι το πρωτάθλημα, εκεί όπου ακόμη και ο Μελισσανίδης, αλλά και ο Μαρινάκης ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο. (Και αυτό φυσικά θα προσπαθήσουν να το αντιμετωπίσουν. Το έκαναν και πέρυσι άλλωστε…).

Από εκεί  και πέρα η ομάδα κατά το τελευταίο διάστημα, δεν έχει φθάσει σε υψηλά  επίπεδα απόδοσης και απορούμε γιατί ο Λουτσέσκου αρνείται να δεχθεί ερωτήσεις γι’ αυτό. Όλοι καταλαβαίνουμε τους λόγους. Και τους αποδεχόμαστε. Και τον συγχαίρουμε για την πορεία. Γιατί είναι κακό να δέχεται ερωτήσεις για την απόδοση, ώστε να αναλύσει και τους λόγους, δεν ξέρουμε… Εξάλλου δεν τον  κατηγόρησε κανείς για το ότι οι παίκτες έχουν σκάσει πνευματικά και ψυχολογικά από τα αλλεπάλληλα ντέρμπι.

Κλείνοντας τα ποδοσφαιρικά, είναι τρομακτικό το ότι ο μεγάλος και πολύ δυνατός και πανίσχυρος ΠΑΟΚ, είναι αυτή τη στιγμή ο… μακράν πιο αδικημένος στο πρωτάθλημα από τη διαιτησία! Έδωσε έξι ματς και αν εξαιρεθεί το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε όλα τα άλλα αδικήθηκε από τρομερά λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών. Είναι φοβερό πώς οι Κουτσαύτης, Καμπούρης, Διαμαντόπουλος-Αλεξέας, Ελβετοαλβανός βοηθός και οι Τάσης-Κρέτσιμος, αδίκησαν κατάφορα τον ΠΑΟΚ με μεγάλα λάθη σε εύκολες φάσεις. Όλοι αυτοί, πλην του ξένου, έχουν παραπεμφθεί βέβαια, αλλά απ’  ότι φαίνεται  η τρομοκρατία έχει κάνει τη δουλειά της…   

* Μπάσκετ αύριο. Στις 21:30 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Βενετία απέναντι στην πιο καλή ομάδα του ομίλου του στο Champions League. Κάτι μου λέει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει πάρα πολύ καλή άμυνα για να έχει ελπίδες. Έτσι όπως έχουμε δεν την ομάδα, επιθετικά δείχνει να έχει πολλές επιλογές, έστω και αν τώρα λείπει ο Γκος. Φυσικά το ατομικό ταλέντο δεν φθάνει για να πάρεις διπλό στην Ιταλία.

* Είχαμε και βόλεϊ απόψε. Πρώτο ευρωπαϊκό ματς για το νέο ΠΑΟΚ, που δεν είχε τον Χιμένες μια και ακόμη δεν έχει πάρει βίζα για να ταξιδέψει. Ο Δικέφαλος είναι πολύ ανέτοιμος, παρολ’ αυτά κέρδισε δύσκολα τους πρωταθλητές Ουγγαρίας με το… περίεργο όνομα.
Ο Τζούριτς είναι το κλειδί,  μία τεράστια προσωπικότητα  που αρχικά δυσκολεύτηκε, αλλά στην πορεία πήρε τους κρίσιμους πόντους. Στους κεντρικούς ο ΠΑΟΚ δείχνει ενισχυμένος, (ο Όκολιτς μόλις μπήκε το ματς ξαναγύρισε για τον Δικέφαλο) στους ακραίους αναμένεται ο Κουβανός για να βοηθήσει παραπάνω στην επίθεση, ενώ στην υποδοχή χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Η ομάδα έχει αρκετά νέα πρόσωπα, έχει τεράστιο ενδιαφέρον και για να δούμε που μπορεί να φθάσει.   

Comments

Trending