ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη μνήμη του ευεργέτη… (pics)

Σήμερα στην Τούμπα στις 19:00, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα την Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004.

Published

on

To φιλικό ήταν ως γνωστόν επιθυμία του 16χρονου Χρυσοβαλάντη και τα έσοδα του θα δοθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ, το οποίο είχε βοηθήσει οικονομικά σε τεράστιο βαθμό και ο Γιώργος Παντελάκης!

Επιθυμία του αείμνηστου προέδρου του ΠΑΟΚ ήταν ολόκληρη σχεδόν η περιουσία του να δοθεί μετά θάνατον στο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του παιδοογκολογικού τμήματος του νοσοκοκομείου και να γίνει αγορά νέου εξοπλισμού.

Την επιθυμία του Γιώργου Παντελάκη, γνωστοποίησε στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ο Γιώργος Λυσσαρίδης, στενός φίλος του εκλιπόντος, με τις εργασίες στο νοσοκομείο να διαρκούν τρεις μήνες και τα μισά χρήματα από τις 900 χιλιάδες ευρώ που χρειάστηκαν για την ανακαίνιση, να αποτελούν χορηγία του πρώην προέδρου του Δικεφάλου.

Την επιθυμία του αυτή, έκανε πράξη ο επιστήθιος φίλος του, Γιώργος Λυσσαρίδης αλλά και η νόμιμη δικαιούχος της περιουσίας του, η κ. Σούλα Τσακίρη που διατέλεσε για πάρα πολλά χρόνια γραμματέας του. Οι δύο αυτοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με το νοσοκομείο και υλοποίησαν την απόφαση του εκλιπόντος. Τρεις μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν τα έργα συνολικής αξίας 900.000 ευρώ.

Με αφορμή λοιπόν το σημερινό φιλικό στο οποίο θα πάρουν μέρος και παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ, αντιπροσωπεία βετεράνων του Δικεφάλου υπό του Γιώργου Λυσσαρίδη, βρέθηκαν χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και δη στην β΄ Παιδιατρική κλινική του Παιδοογκολογικού τμήματος και μοίρασαν δώρα στα μικρά παιδιά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν την προσπάθεια της ΠΑΕ και του Make A Wish αλλά και να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου Παντελάκη…

“Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 50 νέες περιπτώσεις παιδιών με καρκίνο, που χρειάζονται περίπου 3 χρόνια θεραπείας το καθένα Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο φιλοξενούμε 150 παιδιά. Είναι τεράστια η προσφορά του Γιώργου Παντελάκη και είμαι σίγουρος πως η ψυχή του αγαλλιάζει», τόνισε ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτριος Γάκης, κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Β΄ Παιδιατρικής κλινικής.

Comments

Trending