ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιστός «στρατιώτης»!

Αγωνίστηκε ελάχιστα στο πρώτο μισό της σεζόν, όμως στο δεύτερο απέδειξε πως πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο "γρανάζι" στην απίστευτα καλοδουλεμένη "μηχανή" του Ράζβαν Λουτσέσκου! Ο λόγος για τον Εβγέν Σάκχοφ!

Published

on

Ο ρόλος του Εβγέν Σάχκοφ στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου, ήταν περισσότερο… βοηθητικός. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε τους Μαουρίσιο και Κάνιας στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ουκρανό χαφ να καταγράφει μεν έξι συμμετοχές στους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά να αγωνίζεται μόλις 62 λεπτά στα παιχνίδια με Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας και Μπενφίκα. 

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος βρήκε τον Σάκχοφ βασικό και αναντικατάστατο στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο οποίο μάλιστα έδωσε την ασίστ στον Καντουρί για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, όμως η συνέχεια περιελάμβανε… πολύ πάγκο για τον 28χρονο κεντρικό μέσο, με εξαίρεση τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ στο πλαίσιο του ροτέισον του Λουτσέσκου αλλά και τη δεκάλεπτη συμμετοχή στου στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ, τη “γεμάτη” συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, τα 72 λεπτά συμμετοχής του στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό και τα 24 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα. 

Το… κουμπί για τον Ουκρανό γύρισε στη Λιβαδειά στις 17 Δεκεμβρίου 2018, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει στο 7ο λεπτό τον Πόντους Βέρνμπλουμ, εξαιτίας της ρήξης χιαστών που υπέστη ο Σουηδός! Αυτό ήταν. Σε μια περίοδο που κανείς δεν θα στοιχημάτιζε στην ανανέωση του συμβολαίου του Σάκχοφ αλλά πολλοί θα ήταν αυτοί που θα πόνταραν στην ανανέωση του Κάνιας, ο πρώην μέσος της Ντνίπρο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και άρχισε να “γράφει” τη μία “γεμάτη” συμμετοχή μετά την άλλη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αλλά και στους νοκ άουτ αγώνες του Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, στα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολούθησαν της νίκης στη Λιβαδειά, 12 στον αριθμό, ο Σάκχοφ πήρε φανέλα βασικού στα 9 από αυτά και αγωνίστηκε ως αλλαγή για 68 λεπτά κόντρα στον Ατρόμητο στην Τούμπα, στο παιχνίδι όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Μαουρίσιο. Ουσιαστικά λοιπόν, ο Ουκρανός έχασε μόνο το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο οποίο εξέτισε τιμωρία λόγω κίτρινων καρτών και αυτό με τον Απόλλων στη Ριζούπολη, το οποίο το παρακολούθησε από τον πάγκο μιας και ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία, δεδομένης της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου, να δώσει στον Σέρτζιο Ολιβέιρα το πρώτο του γεμάτο 90άλεπτο στην Σούπερ Λίγκα.

Στο Κύπελλο δε, ο Σάκχοφ πήρε φανέλα βασικού τόσο στα δύο παιχνίδια με την Παναχαϊκή όσο και σε αυτά με τον Πανιώνιο, με το “κοντέρ” του να καταγράφει πλέον 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 1 γκολ, 2 ασίστ και 1.932 λεπτά συμμετοχής, ενώ σε ολόκληρη την περσινή σεζόν “έγραψε” 33 συμμετοχές, 8 γκολ, 3 ασίστ και 1.702 λεπτά συμμετοχής. 

Πλέον, ο Ουκρανός απολαμβάνει στον απόλυτο βαθμό τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ, έχοντας καταφέρει να ανταποκριθεί άψογα στις αυξημένες αρμοδιότητές του ελλείψει Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο, αποτελώντας έως τώρα ένα άκρως αποτελεσματικό δίδυμο με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Βέβαια, το αν ο Σάκχοφ θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιό του, δεν μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά, με τον ίδιο να μην παίρνει χθες θέση, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση. “Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στα ματς που απομένουν και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα δούμε τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου” ήταν η απάντησή του. 

Το σίγουρο σε κάθε περίπτωση είναι πως ο 28χρονος χαφ έχει… βγάλει και φέτος τα λεφτά του, με τη συνολική έως τώρα παρουσία του στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2016 όποτε αποκτήθηκε να είναι 109 συμμετοχές, 17 γκολ, 7 ασίστ και 6.876 λεπτά συμμετοχής και 2 Κύπελλα Ελλάδας. Καθόλου άσχημα…

Comments

Trending