ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλό ενδιαφέρον!

Μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην πρώτη αναμέτρηση με τη Βασιλεία το βράδυ της Τρίτης στην Τούμπα, ωστόσο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ υπάρχει και στις κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας σχετικά με την ευρωπαϊκή συνέχεια του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν.

Published

on

Πριν από τα ματς με τη Βασιλεία για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα γνωρίζει και το ευρωπαϊκό του… μέλλον είτε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, είτε στο Europa League εάν δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ελβετικής ομάδας.

Και αυτό γιατί το μεσημέρι της Δευτέρας είναι προγραμματισμένες οι κληρώσεις για τον τρίτο προκριματικό γύρο τόσο του Champions League, όσο και του Europa League.

Όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού ο ΠΑΟΚ θα μάθει το μεσημέρι της Δευτέρας ποιες εκ των Φενερμπαχτσέ, Σπαρτάκ Μόσχας, Σταντάρ Λιέγης και Σλάβια Πράγας θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο, εφόσον αποκλείσει τη Βασιλεία.

Πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας, φέρνει τον Δικέφαλο του Βορρά πιο κοντά στους ομίλους του Champions League, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει “εισιτήριο” στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου για τους ομίλους του Europa League.

Η περίπτωση του Europa League

Εάν ο ΠΑΟΚ δεν προκριθεί επί των Ελβετών τότε θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Και σε αυτό το σενάριο ο Δικέφαλος θα μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Δευτέρας, με τους “ασπρόμαυρους” να είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Βέβαια, στην περίπτωση του Europa League τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα στο “κομμάτι” της κλήρωσης αφού στο “δρόμο” του ΠΑΟΚ μπορεί να βρεθεί έναν από τους 13 μονούς αντιπάλους που… περιμένουν ήδη ή ο νικητής ενός εκ των 37 ζευγαριών που θα αγωνιστούν στο δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Οι ημερομηνίες

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πάρει το “εισιτήριο” για τον επόμενο γύρο του Champions League, τότε η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 7 ή 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός στις 14 Αυγούστου.

Εάν, ο Δικέφαλος του Βορρά αποκλειστεί από τη Βασιλεία και λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, τότε το πρώτο ματς θα γίνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα, στις 16 Αυγούστου.

Comments

Trending