ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι φιέστες της Τούμπας (pics+vids)

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό και εφόσον υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και για την φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι όλα στην εντέλεια.

Published

on

Επιμέλεια: Ελένη Μπούντου

Η Τούμπα αναμένεται να ζήσει μοναδικές στιγμές, με τις ετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή των «ασπρόμαυρων» να κορυφώνονται, σε μια φιέστα που θα γίνει με σεβασμό στο παρελθόν του ΠΑΟΚ.

Ένα παρελθόν που έχει την δική του ιστορία σε φιέστες στην ιστορική έδρα του Δικεφάλου, με την Τούμπα να φοράει για ακόμη μια φορά τα καλά της, έτοιμη να δεχθεί τους ήρωές της και το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Το γκολ του Γκουερίνο και το πάρτι της Τούμπας

Το 1976 ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, όταν στις 2 Μαΐου του 1976 ο Δικέφαλος υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ και στο 89ο λεπτό γίνεται η φάση που στέλνει στον… έβδομο ουρανό τους παίκτες των «ασπρόμαυρων».

Ο Γιώργος Κούδας εκτελεί φάουλ, η μπάλα κοντράρει στους αμυνόμενους, ο Νέτο Γκουερίνο βρίσκεται στη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή και με ψύχραιμο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τον τίτλο του πρωταθλητή και ένα απέραντο γλέντι ξεκινάει στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας.

«Να’τοι οι πρωταθλητές» το 1985

Το δεύτερο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ ήρθε την σεζόν 1984-1985, με την φιέστα που στήθηκε για τους πρωταθλητές να είναι εντυπωσιακή, σε μια Τούμπα κατάμεστη, που αποθέωνε τους παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ.

Το ισόπαλο 1-1 με τον Παναθηναϊκό εκείνη την ημέρα λίγοι το θυμούνται, αφού μετά το τέλος του αγώνα, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να υψώνουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης το τρόπαιο του πρωταθλητή και τους οπαδούς του Δικεφάλου να τους αποθεώνουν με το all time classic σύνθημα, «να’τοι, να’τοι οι πρωταθλητές».

«Σήκωσε το…»

Ιδιαίτερη ήταν και η φιέστα που στήθηκε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2003, αφού ο τελικός Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Άρη, διεξήχθη στην Τούμπα, με το γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη, να χαρίζει το τρόπαιο στον Δικέφαλο.

Αυτό που ακολούθησε μετά ήταν μοναδικό, αφού ένα απέραντο πάρτι στήθηκε σε Τούμπα και Λευκό Πύργο, με τους παίκτες και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να γιορτάζουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τροπαίου και το πασίγνωστο -πλέον- σύνθημα «σήκωσε το, το τιμημένο», να κάνει το… ντεμπούτο του.

Comments

Trending