ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Επιτέλους ένα Σαββατοκύριακο ήρεμο στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Γυρίζουμε με βαθμούς, ψυχολογία και με πολύτιμο χρόνο ως τις 3 Γενάρη.

Published

on

Δεν ξέρω τι ακριβώς κέρδισε στην Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ. Ξέρω τι θα έχανε αν στράβωνε το αποτέλεσμα. Και εννοώ και την ισοπαλία.Τελικά κερδίσαμε και δεν πιστεύω πως έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο το γρήγορο 0-1 το οποίο σόκαρε τον αντίπαλο και με τον τρόπο που έγινε. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ματς κι από 0-1 κι από 0-2 κι από 0-3. Σήμερα κέρδισε και μάλιστα με τόσο ευρύ σκορ γιατί ήταν ΑΝΩΤΕΡΟΣ για εντυπωσιακά μεγάλο διάστημα του αγώνα ενώ είχε μεγάλη διαφορά ποιότητας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, τις κοντινές πάσες, τις ενέργειες μέσα στο «κουτί» και φυσικά στην τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ που είδαμε σήμερα είναι ο ΠΑΟΚ που απαιτούμε να εμφανίζεται στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 4 και πλέον χρόνια Σαββίδη: Δυο κλάσεις πάνω από τον μικρομεσαίο αντίπαλο αλλά και με την κατάλληλη εγρήγορση, διάθεση και ψυχολογία για να μην επιτρέψει σε κανέναν να σκεφτεί ότι κάτι μπορεί να πάρει από το εκάστοτε παιχνίδι. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται από ομάδες σαν την Κέρκυρα «εντός προγράμματος» αλλά αυτό για να το κατακτήσεις δεν πρέπει να δίνεις δικαίωμα εσύ. Μπορεί σε ένα ματς να έχει δυνατό αέρα ή να φας μια κόκκινη ή να μην μπαίνει η μπάλα ή και όλα αυτά μαζί. Αυτό όμως πρέπει να είναι η εξαίρεση και να το παθαίνεις κάθε πέντε έξι εκτός έδρας παιχνίδια. Για να φτάσεις κάποια στιγμή να μην το παθαίνεις ποτέ, από συνήθεια, από κεκτημένη ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα δρόμο σε αυτό.

Να λοιπόν που το σύμπαν μας τρολάρει και μετά από εκείνο το «κρύο» 1-0 από τον Παναθηναϊκό, η ομάδα έχει τέσσερις σερί νίκες με γκολ 17-0. Τι να πω… Δικαιώνεται και ο (πιο γραφικός και από το Πήλιο) προπονητής της Λίμπερετς. Δικαιώνεται, όμως, ακόμα περισσότερο ο Ιβάν Σαββίδης για το Μακεδονία Παλλάς, την απόφαση για στήριξη, την φυσική του παρουσία στην Τούμπα. Μέσα σε όλα ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του πρέπει να βρούνε τρόπο ώστε ο οργανισμός να μην «πληρώνει» το γεγονός πως είναι λυμμένα τα βασικά προβλήματα του. Το ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα να μην γίνεται εφησυχασμός. Δεν μπορώ να βρω τις ακριβείς λέξεις. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Καλές γιορτές λοιπόν. Την ώρα που συμβαίνουν τρελά πράγματα στην κοινωνία, στην πολιτική, στην οικονομία της χώρας, ας ηρεμήσουμε τουλάχιστον στα ποδοσφαιρικά.

Κι ας ανακεφαλαιώσουμε: Ο ΠΑΟΚ του 2017 θα έχει οικονομική δύναμη να γίνει ακόμα πιο ισχυρός γιατί έχει μεγαλομέτοχο με διάθεση να επενδύσει σε παίκτες, σε υποδομές, στην οργάνωση της εταιρείας. Δεν συμβαίνει με πολλές ομάδες της Ελλάδας αυτό. Διά της ατόπου απαγωγής, δε συμβαίνει ούτε σε τρεις! Ας το εκμεταλευτούμε. Ας το απολαύσουμε. Οχι άλλα αυτογκόλ, όχι άλλη ανθρωποφαγία, όχι άλλος θυμός που προκαλεί κακό. Γιατί υπάρχει και ο δημιουργικός θυμός, και η επικοδομητική κριτική. Αλλά την ψάχνω και δεν την βρίσκω εύκολα σε αντίθεση με την απαξίωση που φυτρώνει ακόμα κι εκεί που δεν την σπέρνουν.

Να περάσουμε καλά και να έχουμε όλοι την υγειά μας.

Comments

Trending