ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tσέλσι η… τρίτη

Η μοίρα του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι… συνυφασμένη και με αγγλικές ομάδες από συγκεκριμένη πόλη. Το Λονδίνο αποτελεί έναν προορισμό για τον Δικέφαλο που φέρνει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις…

Published

on

Στην Ευρωπαϊκή τους πορεία, οι «ασπρόμαυροι» έχουν κληθεί να αντιμετωπίσει μόλις δύο αντιπάλους από την Αγγλία, με τις Αρσενέλ-Τότεναμ και το Λονδίνο να αποτελούν την κοινή συνισταμένη για τον Δικέφαλο.

Η αρχή έγινε με την Άρσεναλ το 1997, όταν ο ΠΑΟΚ έκανε την μεγάλη έκπληξη, πετώντας εκτός Κυπέλλου UEFA τους «κανονιέρηδες» με νίκη στην Τούμπα (1-0) και ισοπαλία στο Λονδίνο (1-1), με το ιστορικό «Zisis the end», να έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη των οπαδών του Δικεφάλου.

Την σεζόν 2011-2012, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την δεύτερη ομάδα από την Αγγλία και το Λονδίνο, με τον Δικέφαλο να υποδέχεται αρχικά στην Τούμπα την Τότεναμ, αναγκάζοντας τους Άγγλους σε «λευκή» ισοπαλία, ενώ το δεύτερο ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αποτέλεσε ακόμη μια ονειρική βραδιά για τους «ασπρόμαυρους» στην Ευρώπη, αφού υπέταξαν το σύνολο του Χάρι Ρέντναπ με 1-2.

Συνεπώς, η Τσέλσι θα γίνει η τρίτη ομάδα από το Λονδίνο που θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να δώσουν συνέχεια στη θετική παράδοση που έχουν «χτίσει» με ομάδες από την αγγλική πρωτεύουσα.

Comments

Trending