ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν δεν παρέμβουν οι Αρχές το πρόβλημα θα είναι τεράστιο.

Κάθε εβδομάδα και πιο επικίνδυνη η κατάσταση

Published

on

Κάποια στιγμή πριν μερικούς μήνες, η Θύρα 7 του Ολυμπιακού επιτέθηκε στον Σάββα Θεοδωρίδη και του ζήτησε να σταματήσει τις γραφικότητες με τις δηλώσεις για τη διαιτησία μια και ήταν αναποτελεσματικές.

Το τελευταίο διάστημα και… συχνά-πυκνά, παρατηρούμε διάφορα γεγονότα, καταστάσεις και αντιδράσεις. Ενώ η διαιτησία στο πρωτάθλημα παραμένει δίκαιη και αρκετά ισορροπημένη (εκτός από φαινόμενα και εξαιρέσεις τύπου Ζαχαριάδη) έχουμε πολλά και διάφορα περιστατικά που σχετίζονται με αυτή, αλλά και το ποδόσφαιρό μας. «Άγνωστοι» έστειλαν σφαίρα στον Γραμμένο, άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητο της συζύγου Βασσάρα, άγνωστοι χτυπάνε κόσμο, «άγνωστοι» καίνε μαγαζιά. Από την άλλη έχουμε και διάφορες επίσημες προσπάθειες του Ολυμπιακού ώστε κάθε εβδομάδα να δημιουργείται αναστάτωση.

Τι έκαναν σήμερα αυτοί; Ενώ ξεφτιλίστηκαν με τις «φωνές» για τον Σιδηρόπουλο στο παιχνίδι κυπέλλου, ενώ μόλις προχθές οι παίκτες ψήφισαν ως κορυφαίο τον Παπαπέτρου, αυτοί έθεσαν –και καλά- θέμα αντικατάστασής τους από το ντέρμπι. Ξέρουν ότι δεν θα αλλάξουν οι διαιτητές, αλλά… «έπρεπε» να δημιουργηθεί ένταση και φασαρία και φυσικά έπρεπε να συνεχιστεί το μπούλινγκ και η προσπάθεια εκφοβισμού. Μαζί ήρθε και μία προτροπή της UEFA προς την ΕΠΟ, να ενισχυθεί η ΚΕΔ με άλλους δύο ξένους αρχιδιαιτητές, κάτι το οποίο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και πάλι ο Ολυμπιακός.

Συμπέρασμα: Οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού κορυφώνονται και εκείνες που μένουν εκτεθειμένες είναι οι Ελληνικές Αρχές, που δεν έχουν καταφέρει το παραμικρό ώστε να περιοριστούν ή να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας. Το θέμα είναι σοβαρό και το επισημαίνουμε τώρα που είμαστε ακόμη στον Φεβρουάριο.

* Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα των 800 εισιτηρίων για τα Γιάννινα και το ότι εκεί δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο καθ’ οποιονδήποτε τρόπο η προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος. Στον ΠΑΟΚ ασχολήθηκαν σήμερα με το θέμα, θα ασχοληθούν και αύριο και το Σάββατο και κάθε μέρα. Η διάθεση του κόσμου να βρεθεί στα Γιάννινα είναι τεράστια, απλά η διάθεση για επίτευξη του στόχου είναι πάνω απ’ όλα. Και για να επιτευχθεί ο στόχος καλό θα ήταν να μην μπει σε κίνδυνο οποιοσδήποτε αγώνας του ΠΑΟΚ, είτε η εξέλιξη του είτε η παρουσία κόσμου σε αυτόν.

Comments

Trending