ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει όταν είναι τόσο καλύτερος;

Κριτική και για την κριτική…

Published

on

Με όση ψυχραιμία απομένει μετά από αυτό το 1-1 όπως διαμορφώθηκε και με όλα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το ματς, ας προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά.

Αρχίζουμε από τα βασικά. Όσοι θέλουν να διαβάζουν κριτικές αγώνων με βάση το αποτέλεσμα να πάνε αλλού. Η σχολή Αλέφαντου έχει δημιουργήσει άπειρα κακέκτυπα. Από εκεί και πέρα… το γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα από την Κράσνονταρ και χάνει δύο φορές, αλλά και από την ΑΕΚ την οποία δεν κερδίζει, είναι ένα άλλο θέμα που ΣΑΦΩΣ χρειάζεται ανάλυσης από τους υπευθύνους.

Συνεχίζουμε με όσα είδαμε και όσα έγιναν πραγματικά και όχι όσα… υποθέτουμε ότι θα γίνονταν αν έπαιζαν οι Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία, Ελ Καντουρί, Κρέσπο και όποιοι άλλοι έλειπαν…

Επί 25 λεπτά λοιπόν ο ΠΑΟΚ «πάτησε» την ΑΕΚ. Ο Τσόλακ από τα τρία μέτρα και ο Μάτος από τα πέντε… αστόχησαν. Το 1-0 της ΑΕΚ σε φάση 2 εναντίον 7 όπου ο Σβαμπ αποφεύγει να κάνει φάουλ και οι άλλοι απλά παρακολουθούν, έριξε την ψυχολογία αυτής της ομάδας. Κακώς, αλλά έτσι έγινε γι’ αυτό το νέο σύνολο.

Παρολ’ αυτά και στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το 80΄ απ’ όπου και μέχρι το φινάλε ο ΠΑΟΚ ξαναπάτησε την ΑΕΚ, ΜΟΝΟ μία ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, το δούλεψε, άλλαξε πράγματα, έστω και με μερικές κακές επιλογές στην ανάπτυξη, έφθασε σε 12 τελικές, μέσα στις οποίες και μερικές πολύ μεγάλες φάσεις. Η ΑΕΚ απλά έπαιζε άμυνα και… έκανε προσευχές να περάσει ο χρόνος.

Μετά το 1-1, ο ΠΑΟΚ έχει και πάλι την ΠΙΟ μεγάλη φάση με τον Σφιντέρσκι.

Και όλα αυτά γίνονται σε ματς όπου ο διαιτητής και ο VAR αρνούνται δύο πεντακάθαρα πέναλτι. Το ένα διπλό στον Ζίφκοβιτς και το άλλο στον Μάτος!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ποιος και τι δεν καταλαβαίνει για την προσπάθεια που κατέβαλε η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ για να κερδίσει αυτό το ματς;

Πόσοι είναι αυτοί τέλος πάντων που επειδή επί 90 λεπτά άκουγαν στην τηλεόραση κριτική ΜΟΝΟ για τον ΠΑΟΚ και την εμφάνισή (!!!!) του απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα που πέρασε το κέντρο 3 φορές, πόσοι επηρεάστηκαν και εξακολουθούν να ξεφωνίζουν τον ΠΑΟΚ επειδή δεν κέρδισε ένα τέτοιο παιχνίδι;

Τι άλλο περιμένετε από αυτή τη νέα και νεανική ομάδα; Δεν προσπάθησαν; Δεν πάλεψαν 100 λεπτά; Δεν άξιζαν να κερδίσουν; Ναι δεν τα κατάφεραν! Όπως και με τους Ρώσους! Φυσικά λείπει η νοοτροπία. Φυσικά λείπει και προσωπικότητα ομάδας που θα… δουλέψει λιγότερο μέσα στο γήπεδο και θα πάρει τα αποτελέσματα. Γιατί αυτό λείπει τώρα. Η ουσία από μία νέα ομάδα που προσπαθεί.

Το ότι αυτό το νέο σύνολο που φτιάχνεται στο τέλος έπαιζε με πέντε νέους παίκτες και τόσους πολλούς νεαρούς δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτή ήταν η επιλογή και ΦΥΣΙΚΑ όλοι αυτοί μαζί δεν θα βρουν άμεσα τη νοοτροπία που πρέπει για να κερδίζουν όχι μόνο όταν είναι πολύ καλύτεροι των αντιπάλων, αλλά και όταν είναι χειρότεροι.

Δηλαδή όταν όλοι (πολλοί τέλος πάντων) ζητούσαν ανανέωση τι περίμεναν; Ότι θα γίνονταν όλα τέλεια από τον πρώτο μήνα;

Ας κρατήσει ο ΠΑΟΚ τα θετικά, ας προβληματιστεί για το ότι δεν κέρδισε Τρίτη φορά ένα μεγάλο ματς στο οποίο ήταν ανώτερος και προχωράμε…

Comments

Trending