ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ώρα για διαφορετικό εκτός έδρας ΠΑΟΚ

Υποχρεωμένος να παίξει και να κερδίσει και εκτός

Published

on

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε δέκα παιχνίδια σε αυτή τη σεζόν και μέχρι τώρα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του, μετράει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα από την… φοβερή Έστερσουντ. (Το φοβερή πάει σε ότι έχει κάνει γενικά στην Ευρώπη, γιατί εγώ όσα χρόνια κι’ αν περάσουν θα θεωρώ αυτοκτονία αυτό που έγινε για τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Κόντρα στον ΠΑΟΚ αυτή η ομάδα ήταν απλά μαχητική και τίποτα παραπάνω…).

Πάμε παρακάτω όμως…

Το θέμα είναι οι εκτός έδρας εμφανίσεις και όλες οι ποδοσφαιρικές θεωρίες που τις ακολουθούν…

Υπό φυσιολογικές συνθήκες λοιπόν μία πραγματικά μεγάλη και καλή ομάδα, δεν πρέπει να εμφανίζει μεγάλες διαφορές απόδοσης και αποτελεσμάτων εντός και εκτός έδρας.

Στο ποδόσφαιρο μάλιστα λένε ότι οι πραγματικά μεγάλες ομάδες φαίνονται στα εκτός έδρας ματς. Εκεί όπου πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι μία καλοδουλεμένη ομάδα δεν πρέπει και να αλλάζει φιλοσοφία παιχνίδια από έδρα σε έδρα. Τι πάει να πει… «εντός έχω κατοχή και εκτός ψάχνω τη κόντρα επίθεση;»

Όλα αυτά είναι γενικά, μια και ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα πραγματικά καλό παιχνίδι μακριά από τη Θεσσαλονίκη δεν έχει κάνει. Αυτό αναζητά στη Λάρισα, απέναντι σε μία ομάδα που όπως και να το κάνουμε ψάχνεται, ένα σύλλογο όμως που πάντα κόντρα στον ΠΑΟΚ δίνει το κάτι παραπάνω.

Οι πρώτες δοκιμές του Λουτσέσκου επιβεβαιώνουν ότι έχει βρει τον κορμό της ομάδας και απλά ψάχνει κάποιες εναλλακτικές σε συγκεκριμένες θέσεις. Παίκτες όπως οι Ρέι, Μάτος-Ζαμπράνο-Λέοβατς-Τσίμιροτ-Μαουρίτσιο-Πέλκας-Πρίγιοβιτς έχουν τώρα τον πρώτο λόγο και θα δούμε ποιοι ακριβώς θα τους πλαισιώσουν το βράδυ του Σαββάτου.

* Πριν λίγο τελείωσε ο ευρωπαϊκός αγώνας της ΑΕΚ που μετά από μάχη με την Αούστρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες έφερε το 2-2 έστω κι’ αν η ισοφάριση στο τέλος μπορεί και να είναι με γκολ-οφσάιντ. Όπως εξάλλου και η Μίλαν κέρδισε τη Ριέκα με γκολ οφσάιντ στις καθυστερήσεις…Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Comments

Trending