ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξετυλίγεται το κουβάρι της παρανομίας τους

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον της στα Περιβόλια, εξασφάλισε την δεύτερη θέση και πλέον περιμένει την δικαστική απόφαση για το αν θα στεφτεί πρωταθλητής Ελλάδος ή όχι.

Published

on

Ο αγώνας στα Χανιά είχε πρωταγωνιστές από το πουθενά όπως ο Κίτσιου που κάλυψε το κενό του Λέοβατς και είχε δύο ασίστ, όπως ο Ουάρντα που πέτυχε το παρθενικό του γκολ και συμμετείχε στο τρίτο, με τον Τζάλμα που επέστρεψε στα γκολ και τον Γλύκο που έκανε την απόκρουση της σεζόν στο γυριστό του Γιακουμάκη.

Ο ΠΑΟΚ ας κρατήσει αυτές τις στιγμές και τους τρεις βαθμούς, μιας και γενικά η εμφάνιση είχε αρκετά τρωτά σημεία τα οποία περνάνε στο ντούκου λόγω της ουσίας. Ποδοσφαιρικά, περιμένουμε τον ημιτελικό καρτερικά, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τον πιο σημαντικό του χαφ, τον Ζέκα, που θα ήταν υπερπολύτιμος για τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Ζέκα δεν κρύβεται ζητάει μπάλα, η πρώτη πάσα περνάει πάντα από αυτόν και οι επιλογές που έχει πίσω του δεν έχουν αυτές τις ηγετικές τάσεις.

Η απουσία του, μπορεί να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο ψηλά στο γήπεδο και να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση έχοντας διαθέσιμο και τον Κάνιας και τον Πρίγιοβιτς που πήρε χρόνο συμμετοχής και τον Λέοβατς που ξεκουράστηκε.

Στα δικαστικά τώρα. Αφήσαμε την υπόθεση στην κατάθεση Λασκαράκη που ισχυρίστηκε πως χτυπήθηκε από ανθρώπους του Ολυμπιακού, την επιβεβαίωση του γεγονότος από τις δηλώσεις Καλόγηρου, στοιχεία που συμπλήρωσαν τις εκθέσεις της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ.

Μία δεύτερη υπόθεση τρέχει παράλληλα και παρά την καθυστέρηση που υπήρξε λόγω του τμήματος Αθλητικής βίας, προχωράει και είναι εξίσου μεγάλη – μπορεί και μεγαλύτερη – από αυτή του Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Η άσκηση ποινικής δίωξης του εισαγγελέα Πειραιά για τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Πλατανιάς, έφτασε στα Χανιά με καθυστέρηση 18 ημερών. Προφανώς και εδώ πρέπει να υπάρξει ΕΔΕ στο τμήμα Αθλητικής Βίας, αλλά πάμε παρακάτω.

Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε πως κάτι συνέβη και κάλεσε τον Πλατανιά να τοποθετηθεί. Και η γραμμή της ομάδας της Κρήτης είναι ξεκάθαρη μετά τη δήλωση του μεγαλομετόχου της Μανώλη Μαθιουλάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε με δημόσια τοποθέτησή του πως οι παίκτες του ξυλοκοπήθηκαν στο ημίχρονο. Προφανώς θα το έκανε και νωρίτερα αν το τμήμα αθλητικής βίας έκανε τη δουλειά του.

Ο Πλατανιάς είναι αποφασισμένος να μιλήσει και έρχεται δεύτερη καμπάνα.

Να το πιστέψουμε; Δεν χρειάζεται πολλά – πολλά. Ψυχραιμία χρειάζεται και καθαρό μυαλό. Να παρακολουθούμε τα πάντα, να συντονιζόμαστε όπως πρέπει υπέρ του κλίματος που πρέπει να περνάμε.

Η νομιμότητα πρέπει να επικρατήσει για να δούμε ποδόσφαιρο. Αυτό θα λέγαμε ακόμα κι αν δεν ήμασταν 2οι. Δεν μπορεί να στεφτεί άλλη φορά πρωταθλητής που πήρε πόσους μαϊμουδίστικους βαθμούς, που ξυλοκόπησε αξιωματούχους  αγώνα, ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας.

Απλά τυγχάνει να είμαστε δεύτεροι. Και αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τους νόμους, έχουμε αρκετή τύχη.

Αύριο ρίχνεται και η ομάδα βόλεϊ στους τελικούς. Να πάει με την εμπειρία της και την καλή της κατάσταση να παίξει με την κακή τους ψυχολογία ως οργανισμό. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να κάνει το μπρέικ.

Comments

Trending