ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ζαγοράκης

Αφού μπήκαμε σε περίοδο που δεν έχει αγώνες, η θεματολογία μπορεί και να ανοίξει λίγο παραπάνω. Εξάλλου υπάρχουν και αφορμές

Published

on

Δύο τα σημαντικά θέματα για την ημέρα που περνάει…

Το πρώτο αφορά τα σχέδια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ανακαίνιση της Τούμπας. Ξέραμε τις διαθέσεις του Σαββίδη, μια και είχαν εκφραστεί πριν αρκετό καιρό, τότε που έλεγε ότι… «το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί και καταλήγω –όπως και πολλοί ΠΑΟΚτσήδες- ότι η Τούμπα ήταν, είναι και θα είναι το καταλληλότερο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ».

Αυτό που μάθαμε (έστω και με λάθος τρόπο από την εταιρία που ανέλαβε τα σχέδια) είναι ότι οι σκέψεις πήγαν ένα βήμα περεταίρω και έχει ήδη ξεκινήσει μία έρευνα αγοράς για τις προοπτικές ανακαίνισης του γηπέδου.

Για να μην μπερδευόμαστε ο ΠΑΟΚ είναι σε φάση έρευνας και απόφαση δεν έχει παρθεί. Αυτό για να γίνει χρειάζονται πολλά και σημαντικά, που καλό θα ήταν να γνωρίζει και ο φίλαθλος κόσμος. (Εξάλλου η ΓΣ του ΑΣ θα έχει και τυπικά τον λόγο για κάθε μεγάλη εργασία στο γήπεδο).

Από εκεί και πέρα η μέρα ήταν σημαντική για τον Θόδωρο Ζαγοράκη και την δική του υπόθεση, που πραγματικά συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στον ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια.

Το δικαστήριο τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία για εκείνα τα θέματα της υπεξαίρεσης και της οικονομικής ζημίας που κατηγορούνταν ότι προκάλεσε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ζητήματα που ζημίωσαν (ηθικά) τον ίδιο στον μέγιστο βαθμό.

Συμφωνώ ότι η μέρα είναι μεγάλη για τον Ζαγοράκη. Περίμενε τόσα χρόνια και τώρα με αυτό το βούλευμα, μπορεί να απαντάει σε όλους όσους τον κατηγορούσαν ως κλέφτη και όχι μόνο.

Από εκεί και πέρα όμως εκτιμώ ότι οι περισσότεροι έχουν κρίνει τον Ζαγοράκη για τη θητεία του στην ΠΑΕ και δεν χρειάζονταν αυτή την απόφαση.

Νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του αναγνωρίζει ότι συνέβαλε τα μέγιστα για να αναγεννηθεί ο ΠΑΟΚ μετά το 2007, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι μαζί με τον Βρύζα και κυρίως τον Σάντος έφτιαξαν μία ομάδα που άλλαξε επίπεδο τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι η εταιρία, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που με τη δική του παρουσία αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό, κάποια στιγμή έφθασε σε τέτοιο επίπεδο που ξεπέρασε τον ίδιο τον Ζαγοράκη, τις γνώσεις του και φυσικά τις προθέσεις του γι’ αυτήν, οδηγώντας τον (όχι βέβαια εσκεμμένα) σε λάθος αποφάσεις και διαχείριση.

Το αν ήταν ή είναι καθαρός ο Ζαγοράκης (κάτι που σήμερα κρίθηκε) δεν πιστεύουμε ότι απασχόλησε ποτέ πολύ κόσμο.

Προφανώς και τον Ιβάν Σαββίδη, που πάντα έχει τον πρώην πρόεδρο στην ομάδα των ανθρώπων που αποτελούν συνομιλητές του για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Comments

Trending