ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κακό πράγμα η ήττα

Πώς έχασε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και πώς δεν θα χάσει από τον Ολυμπιακό εντός και εκτός γηπέδου

Published

on

Είναι κακό πράγμα να χάνεις. Ειδικά γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που… αλλιώς μας έχει συνηθίσει, κάθε ήττα πληγώνει πάρα πολύ. Ιδιαίτερα όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο όπως απόψε στη Νέα Σμύρνη. Πώς έχασε ο ΠΑΟΚ; Γιατί έχασε αυτόν τον προημιτελικό του κυπέλλου;

Κατ’ αρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι για 75 λεπτά αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ που παρατάχθηκε στο γήπεδο, ήταν απρόσμενα καλή. Ένα σύνολο με παίκτες που γνωρίζονται 10-20 ημέρες, μία ομάδα που είχε κατοχή 70-30, μία ομάδα πολύ ανώτερη του Πανιωνίου που ξεπερνούσε και τις λίμνες βροχής, ένας ΠΑΟΚ με 6-7 τελικές, χωρίς να δεχθεί την οποιαδήποτε φάση-τελική προσπάθεια από τον αντίπαλο! Τι άλλο να περιμένεις από ένα τέτοιο σύνολο που θεωρητικά δεν είχε καμία συνοχή;

Σε αυτό το διάστημα η τετράδα της άμυνας ήταν απίστευτη! Ο Τόσκα εξαιρετικός, ο Γιαννούλης σε φοβερή βραδιά, ο Ίγκνασον νικητής σε κάθε μονομαχία και ο Λύρατζης θετικότατος σε άμυνα και επίθεση. Σε αυτό το διάστημα ο Ολιβέιρα έπαιζε ιδανικά τον πλεί μέικερ, οι ακραίοι ήταν επικίνδυνοι, ενώ ο Σφιντέρσκι ήταν παντού πετυχαίνοντας και το γκολ.

Γίνεται όμως το 1-1 στη φάση Τσιλούλη-Γιαννούλη και εκεί στα δύσκολα όπου ο αντίπαλος τονώνεται, επειδή η ομάδα δεν έχει συνοχή που θα τις έδινε υπομονή και ψυχραιμία, χάνονται οι μονομαχίες, χάνεται η κατοχή και η μία φάση του Πανιωνίου διαδέχεται την άλλη! Έγινε και το λάθος του Πασχαλάκη και ο ΠΑΟΚ γνώρισε μία κακή ήττα. Μία ήττα που του ρίχνει λίγο την ψυχολογία-αυτοπεποίθηση, αλλά του γεμίζει και το πρόγραμμα με έναν τελικό, αυτόν που θα γίνει με τον Πανιώνιο στην Τούμπα ανάμεσα στα ματς με Άρη και Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα οι Ολυμπιακοί και τα Μέσα τους θεωρούν ότι μπορούν να βρουν τους πιο αστείους και αναμενόμενους τρόπους να πλήξουν τον ΠΑΟΚ και ήδη άρχισαν τα ψέματα. Σήμερα το επιχείρησαν με τον Λουτσέσκου. Αύριο θα βρουν κάτι άλλο… Έτσι είναι! Αντί να ασχολούνται με το δικαστικό ρεπορτάζ, τώρα ψάχνουν πώς θα δημιουργήσουν θέμα στον αντίπαλο.

Η ΚΕΔ όρισε τον καλύτερο (μαζί με τον Μπορμπαλάν) διαιτητή που έρχεται να παίξει στην Ελλάδα, ενώ αύριο το πρωί χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες θα είναι στους υπολογιστές για να «κερδίσουν» ένα μαγικό χαρτάκι. Τα εισιτήρια θα τελειώσουν γρήγορα και το μόνο που απομένει είναι όλος ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι ΔΕΝ πρέπει να βρεθεί ΚΑΝΕΙΣ να κάνει το χατίρι σε αυτούς που θα θελήσουν και πάλι να μην γίνει ο αγώνας της Κυριακής.

Comments

Trending