Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αλήθεια δεν θα αργήσει αυτή τη φορά…

Όλες οι δεσμεύσεις καταγράφονται

Editorial

Η αλήθεια δεν θα αργήσει αυτή τη φορά…

Λίγο πριν μπούμε και πάλι σε περίοδο αγώνων, το θέμα του γηπέδου είναι αυτό που μας απασχολεί. Όχι αδίκως. Εξελίξεις υπάρχουν και πρέπει να καταγραφούν. Δεν πρέπει;

Προφανώς και μετά από όσα έχουν γίνει, δεν χρειάζονται πολλά-πολλά στην καταγραφή. Ειδικότερα, δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί και προβλέψεις. Αλίμονο… Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι όλα όσα τώρα λέγονται θα γίνουν πράξη στο χρόνο που πρέπει; Αλλά και ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι όλα όσα λέγονται είναι ψέματα;

Από εκεί και πέρα όμως (και για όσους είναι πολύ επιφυλακτικοί ή απόλυτα αρνητικοί) τι έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ σε αυτή την περίσταση;

Για την κατασκευή νέου γηπέδου δεν έπρεπε να ενδιαφερθεί ο ΠΑΟΚ, ειδικά τώρα που υπάρχει ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει και αυτό το έργο;

Η Τούμπα δεν ήταν ο χώρος που η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμούσε να δει και το νέο γήπεδο;

Αφού όλα αυτά ισχύουν, πώς ο ΠΑΟΚ θα κατασκεύαζε γήπεδο στην Τούμπα χωρίς να έρθει σε επαφή με τους κυβερνητικούς παράγοντες; Υπήρχε άλλος τρόπος να γίνει κάτι στην Τούμπα, χωρίς την οποιαδήποτε συνεννόηση ή συνάντηση με τους πολιτικούς της κυβέρνησης;

Ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει λεφτά όπως άλλοι, αλλά δεν γίνεται γήπεδο σε αυτό τον χώρο χωρίς να διευθετηθεί πρώτα το θέμα των στρεμμάτων που ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και χωρίς να προχωρήσουν οι άλλες επαφές για τις μελέτες και τις άδειες με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Πώς θα επιτευχθούν όλα αυτά; Με κυνηγητό και αποδοκιμασία των πολιτικών από πλευράς ΠΑΟΚ, ή με επαφές και συναντήσεις;

Αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλές εβδομάδες έγιναν προσπάθειες για να μην πάρουν έκταση πολλά από όσα συνέβησαν. Τώρα όμως που θα μιλούσε ο Πρωθυπουργός, κάποια πράγματα έπρεπε να πάρουν δημοσιότητα. (Ίσως κάποια από όσα έγιναν, θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να πραγματοποιηθούν με πολύ πιο έξυπνο τρόπο για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις).

Από εκεί και πέρα έκαναν μερικές εξαγγελίες τις οποίες τις κρατάμε και γι’ αυτές θα τους κρίνουμε. Όχι σε πέντε-έξι μήνες, αλλά (για την πρώτη των στρεμμάτων) σε 10-20 ημέρες. Τόσες ημέρες, όλοι μπορούμε να κάνουμε υπομονή.

Για το όλο θέμα και τους χειρισμούς-πιέσεις-επαφές, βασική ευθύνη έχει φυσικά και ο πρόεδρος του ΑΣ Θανάσης Κατσαρής, που σήμερα ανέλυσε όλα τα δεδομένα και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες αλλά και ειδήσεις. Ο Κατσαρής που θεωρεί το θέμα των στρεμμάτων το πιο σημαντικό κατά 90%, ο Κατσαρής που θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα με αρχαιολογικά θέματα, ο πρόεδρος που ανέφερε ότι ξέρει πότε ακριβώς πρέπει να τρέξουν και τα ζητήματα του υπουργείου περιβάλλοντος, ενώ εξέφρασε και μία ξεχωριστή αισιοδοξία για το ότι το γήπεδο των 35 χιλιάδων θέσεων μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια από την ημέρα έναρξης των εργασιών!

Τα κρατάμε λοιπόν όλα αυτά και… «θα δούμε» που λέει και ένας φίλος. Σε κάθε περίπτωση, πίεση χρειάζεται για να μην ξεχαστούν όσα τώρα ειπώθηκαν και γι’ αυτό όλα έχουν κρατηθεί…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ