ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψυχραιμία για τις επόμενες αποφάσεις

Μετά από την πιο δύσκολη Κυριακή

Published

on

Ξεκινάμε με ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έχασε φυσιολογικά από τον Παναθηναϊκό. Ήταν η φυσική συνέχεια των τελευταίων εβδομάδων. Μία φορμαρισμένη ομάδα ειδικά μετά την πρόκριση στο κύπελλο (εκεί που… θα έφευγε ο Δώνης και καλά…) κέρδισε με 2-0 έναν αντίπαλο που παίζει προβλέψιμα, έχει πρόβλημα που το βλέπει και ένα μικρό παιδί, έναν ΠΑΟΚ που παίζει όλο και χειρότερα.

Η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, η τραγική προσπάθεια να χτίσει παιχνίδι από πίσω, τα λάθη που γίνονται και βγάζουν τους αντιπάλους τόσο εύκολα σε μεγάλες φάσεις, είναι κάτι που όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται. Τραγικό το δίδυμο Βαρέλα-Ίνγκασον σε αυτή την προσπάθεια και όταν βέβαια μπροστά τους υπάρχει ο Εσίτι, τότε ο ΠΑΟΚ (σε αυτό το επίπεδο) γίνεται η χαρά του κάθε αντίπαλου προπονητή. Η ασφυκτική πίεση σε εκείνο το κομμάτι του γηπέδου, τελειώνει τον ΠΑΟΚ, που απέναντι σε τέτοια κατάσταση πίεσης, προτιμάει να απομακρύνει τον Μίσιτς από το σημείο του προβλήματος. Αυτή είναι η διαπίστωση. Η λύση ποια είναι; Προσευχές μέχρι να γυρίσει ο Κρέσπο; Αλίμονο… Ο Κρέσπο δεν είναι καλά και δεν θα γυρίσει γρήγορα. Άρα; Πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για το πρόβλημα.

Δεν είχαν πολλές άλλες διαφορές οι ομάδες, πέρα από το ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει και έναν τερματοφύλακα που μπορεί και προσφέρει 2-3 αποκρούσεις στα δύσκολα.

Από εκεί ξεκινούν όλα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Ο Βιεϊρίνια παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Σφιντέρσκι είναι παρών-απών από τέτοια ματς-μάχες και από εκεί και πέρα ο κάθε αντίπαλος βλέπει πώς ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν είναι άτρωτος, αλλά τώρα δεν μπορεί και να αντιδράσει.

Πρόβλημα υπάρχει και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία και καλή ανάλυση της κατάστασης. Το παρελθόν έχει διδάξει ότι οι βιαστικές αποφάσεις, το πιο πιθανό είναι να κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Στο μπάσκετ έγινε και η μεγάλη-οδυνηρή εντός έδρας ήττα. Όποιος πίστευε ότι παίζοντας με το πιστόλι στον κρόταφο και με τέτοια πίεση, δεν θα γίνονταν τέτοια ήττα, ήταν απλά επιπόλαιος. Αυτός ο αγώνας ήταν πάρα πολύ κρίσιμος. Ο αντίπαλος είχε 2-3 παίκτες σε τρομερή κατάσταση, σε διάστημα που ο ΠΑΟΚ έχοντας αλλάξει τέσσερις παίκτες είχε διαστήματα που ήταν πολύ μπερδεμένος. Το παιχνίδι χάθηκε και τώρα υπάρχει ένας μήνας για δουλειά ώστε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τη νίκη σε όλα τα ματς. Αυτή η ανοησία των εντός έδρας αγώνων θα σταματήσει έτσι και αλλιώς. Υποχρεωτικές είναι οι νίκες παντού. Η ΚΑΕ πρέπει να πάρει και την απόφαση για τον προπονητή. ΤΙΠΟΤΑ δεν χάνεται όταν απομένουν οκτώ ματς.

Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ λοιπόν ο ΠΑΟΚ είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οι απέξω μπορούν να λένε ότι θέλουν. Όσοι είναι μέσα όμως, έχουν την ευθύνη να πάρουν ανεπηρέαστοι τις σωστές αποφάσεις

Comments

Trending