ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα»

Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών ξεκίνησε ήδη η παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα» του ιδιαίτερου κινηματογραφιστή αλλά εδώ θεατρικού συγγραφέα Σταύρου Τσιώλη, συμμετοχή του ΚΘΒΕ για τον εορτασμό των 90χρονων του ΠΑΟΚ.

Published

on

Προτείνω άμεση αναχώρηση με τέτοια παρέα γιατί μόνο δέκα παραστάσεις –προς το παρόν- αναγγέλθηκαν.

Σε κάποια κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για αγώνα με τον Ολυμπιακό, κατεβαίνουν και δυο κορίτσια-ΠΑΟΚτσάκια με σπασμένα φτερά και βλέμμα άδειο, που τελικά δε θα πάνε στο ματς. Η μικρότερη έχει κλείσει, νομίζει, ραντεβού με ένα ποπ είδωλο ονόματι Sakis. Είναι γνωστά μας αυτά τα κορίτσια, είναι σίγουρο, είναι Παόκια της διπλανής πόρτας.

Οκ, μην περιμένει κανείς να δει παοκτσήδικο έπος αλλά ο ΠΑΟΚ είναι εκεί, διατρέχει όλη την παράσταση και, το πιο σπουδαίο, αποδεικνύει το εμβαδόν του πέρα από τα γήπεδα. Είναι η μεγάλη αγκαλιά, η δύναμη της πίστης, η ελεγεία της ήττας, το πλάγιο βλέμμα του χιούμορ και του σαρκασμού αλλά και το γαμώτο της επανεκκίνησης. Όλα Παοκτσήδικα χαρακτηριστικά. Πού να καταλάβουν κάτι θερμόαιμοι χαμουτζήδες, που έκαναν επεισόδια, όταν το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, στην Αθήνα…

Η παράσταση, σκηνοθετημένη αριστοτεχνικά από τον Ταξιάρχη Χάνο, τρέχει νεράκι και θαυμασμό προκαλεί πάντα το νέο ανθρώπινο δυναμικό του ΚΘΒΕ — κάτι σαν τους δέκα-δώδεκα 23άρηδες του ΠΑΟΚ, που περιμένουμε να καταπλήξουν.

Μνεία ιδιαίτερη στο σκηνικό-video mapping του Στάθη Μήτσιου ενώ παίζουν και σκίζουν οι Ελευθερία Αγγελίτσα, Στεφανία Ζώρα, Σοφία Καλεμκερίδου, Μαριάννα Πουρέγκα, Χάρης Παπαδόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Αριστοτέλης Ζαχαράκης.

Την μετάδοση του αγώνα (κονσέρβα) την κάνει ο Γιώργος Μίνος και είναι ασυγχώρητη παράλειψη του σκηνοθέτη που δεν τον έβαλε να εκφωνήσει όλο το όνομα του Σικαμπάλα, για να μείνει ως ηχητικό μνημείο για τις επόμενες γενιές.
Μια και οπαδικές εκδρομές γιοκ, ας ξεκινήσουμε να συνταξιδέψουμε έστω και θεατρική αδεία – λίγο αν έχεις ποτέ νιώσει μυρωδιά από Σταθμό Λαρίσης, αξίζει.

* Ο Στάθης Παχίδης είναι τραγουδοποιός, ιδρυτικό μέλος των Αγαμων Θυτών και δικηγόρος.

Comments

Trending