Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συμμαχία των τριών δεν επιδιώκει μόνο ο ΠΑΟΚ

Τέτοιες ημέρες είναι κατάλληλες για ανάλυση συμπεριφορών των δικών μας, των απέναντι, των… συμμάχων, των φίλων. Σήμερα η αλήθεια είναι πως γέλασε λίγο το χειλάκι μου.

Editorial

Συμμαχία των τριών δεν επιδιώκει μόνο ο ΠΑΟΚ

Με την θέση που έχω, είμαι αναγκασμένος πολλές φορές να δέχομαι πυρά φταίω δε φταίω. Κυρίως για αυτά που πιστεύω. Ένα από αυτά που πιστεύω, είναι πως όσο αδύναμος είναι ο ΠΑΟΚ στο παρασκήνιο, είναι και οι … σύμμαχοί του. Όντως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ αδύναμος παρασκηνιακά γιατί ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να παρανομήσει. Όταν δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη και τα θεσμικά όργανα, δεν έχεις άλλον δρόμο. Πρέπει να γίνεις σαν και αυτούς για να τα καταφέρεις.

Τον Σαββίδη δεν μπορώ να τον κατηγορήσω που δεν παρανομεί, γιατί κάλλιστα μπορεί να μου πει «εσύ γιατί δεν παρανομείς»; Και εγώ έχω πληγεί από αυτό που κάνει η εγκληματική οργάνωση. Βέβαια, στον δικό μας μικρόκοσμο πάντα μειώνουμε τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας, τα πρόσωπα. Είμαστε ικανοί να πάμε στον καθρέφτη και να κράζουμε τον εαυτό μας. Πάντως με γεγονότα, αποδείχτηκε πως όσο αδύναμοι είμαστε εμείς, τόσο είναι και οι … σύμμαχοι. Πριν από λίγες εβδομάδες ο πολύς Μελισσανίδης πήγε με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Παρότι πήρε αποτέλεσμα η πρώτη σφαγή της νέας εποχής ήρθε μπροστά στα μάτια του. Στο καπάκι, δια ασήμαντον αφορμή και ενώ υπήρχε λύση, αναβλήθηκε ο δεύτερος ημιτελικός γιατί απλά δεν βόλευε τον Ολυμπιακό. Φορτωμένο πρόγραμμα είχαν οι άνθρωποι, που να τραβιούνται τώρα…

Χθες, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φάει την κεφαλιά. Μείον τρεις, μόλις πλησίασαν στους τρεις, άρα μείον έξι από απόφαση της Πειθαρχικής της Λίγκας. Που να βρούνε το σθένος να πάνε σε αυτή της ΕΠΟ. Να γίνει μείον έξι… που λέει ο λόγος. Επί της ουσίας, φάνηκε και η αδυναμία του Αλαφούζου που χώθηκε έξυπνα πέρυσι για να εκμεταλλευτεί την δική μας ένταση με τον Ολυμπιακό και φοβάται πλέον πως μπορεί να του κοστίσει αυτό την δεύτερη θέση. Αύριο θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για να πει πως αποσύρεται ή πως το σκέφτεται ή πως ψάχνει συμμαχίες. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Αυτό που πέρυσι και φέτος ισχυρίστηκε ο Ιβάν και τον έβγαλαν γραφικό. Ίσως και εμείς μια ψιλή για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

Καταλήγω στο πολύ απλό συμπέρασμα, πως όσο ανάγκη έχουμε εμείς αυτή την συμμαχία με τους άλλους δύο, άλλο τόσο την έχουν ανάγκη αυτοί. Απλά είχε δημιουργηθεί άλλη αίσθηση γιατί αυτοί επικοινωνιακά είναι πιο ισχυροί και ζούνε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον Ιβάν. Και περιμένουμε να δούμε τι και πως από εδώ και στο εξής.

Τη Δευτέρα, στη Λίγκα, μόνο ο ΠΑΟΚ θα έχει πάλι τις γνωστές του προτάσεις. Οι υπόλοιποι θα προσέξουν να βγάλουν προς τα έξω την χρησιμότητα της ύπαρξής τους σε αυτόν τον πλανήτη. Όπως περιμένουμε να δούμε τι πραγματικά σκέφτεται ο Κοντονής.

Στα υπόλοιπα, αύριο έχουμε μπάσκετ, θεωρητικά το παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο είναι εύκολο όμως και καίγεται και εμείς είμαστε σε μυστήρια φάση της σεζόν όπου ψάχνουμε έναν καλό ρυθμό που θα μας πάει ως το τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ