ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι οι κρίκοι ενωμένοι

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην συνδρομητική τηλεόραση ο ΠΑΟΚ πάει μόνο για πρωτάθλημα. Άρα πλησιάζει παιχνίδι και πρέπει να μπούμε στην λογική του.

Published

on

Πρωτάθλημα δεν κατακτά μία ομάδα που έχει κοροϊδίστικη πίεση, αλλά δημιουργική. Μία ομάδα που έχει δικαιοσύνη μέσα της αλλά και στον περίγυρο. Πρωτάθλημα δεν κερδίζει ο προπονητής μόνος του, οι παίκτες μόνοι τους, ο κόσμος, η διοίκηση, τα ΜΜΕ. Πρωτάθλημα κερδίζεις όταν όλα αυτά τα κομμάτια είναι ένα.

Δεν συνέβη κάτι για να το γράψω αυτό, απλά το υπενθυμίζω λίγες ώρες πριν τον δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Μία ομάδα που μας έχει βγάλει την ψυχή ουκ ολίγες φορές. Και θα μας τη βγάλει και την Κυριακή, το θέμα είναι πόσο.

Ο Λουτσέσκου δεν θα έχει τους Κρέσπο – Τζάλμα διαθέσιμους αλλά μικρό το κακό. Έχεις λύσεις σε βαθμό τέτοιο που σε κάποια φάση θα παρακαλά να έχουν μικροπροβλήματα παίκτες τους για να μπορεί να καταρτήσει 18άδα χωρίς μουρμούρες.

Το πώς θα παίξει το ξέρει μόνο ο ίδιος. Δεν έχει καταλήξει κάπου. Τα ερωτηματικά είναι αν οι Ζαμπράνο, Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια είναι έτοιμοι για 11άδα, αν η ενέργεια που έδωσαν οι Πέλκας – Λημνιός θα εμφανιστεί εκ νέου στην ενδεκάδα και αν ο Περουβιανός αγωνιστεί, ποιος θα είναι ο παρτενέρ του.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται θετική ενέργεια όσο δεν είναι στην κατάσταση που θέλει ο προπονητής του. Είναι κρίσιμα αυτά τα παιχνίδια, είναι κρίσιμη γενικά η περίοδος. Γιατί αν μελετήσουμε λίγο το πρόγραμμα η ομάδα μπορεί να πιάσει κορυφή και να μπει σε ράγες κατάκτησης πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται όμως σε αυτή την περίοδο να μην έχει άλλες απώλειες.

Στις δηλώσεις του ο Λουτσέσκου είπε τα προφανή. Αυτά που βλέπουνε όλοι όσοι καταλαβαίνουν ποδόσφαιρο και δεν έχουν εμμονές με πρόσωπα και καταστάσεις. Έχω κρατήσει κάποιες ατάκες του και όταν τις δούμε στο χορτάρι θα τις εμφανίσω εδώ. Για να εκπαιδευτούμε κιόλας στη ποδοσφαιρική λογική του συνόλου και όχι των προσώπων.

Τέλος, αρχίζουν σιγά – σιγά τα πρωταθλήματα. Δεν ακούω καλά πράγματα για το τμήμα που μας πόρωσε όλους τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να είναι υπερβολές τα όσα φτάνουν στα αυτιά μου.

Comments

Trending