ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ανησυχητικά» μηνύματα με το… καλημέρα

Παρατράγουδα και παραφωνίες σε κάθε αγωνιστική αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει βγει «αλώβητος» και μετράει μέχρι στιγμής το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Published

on

Η σκόνη έπεσε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Η πλειονότητα στάθηκε στο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς, κλείνοντας επιδεικτικά τα μάτια σε δύο εξόφθαλμες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κότσιρα στο 37΄που έπρεπε να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ουάρντα και πάτημα του Ιγκλέσιας λίγα λεπτά αργότερα πάνω στον Αιγύπτιο.

Μέχρι και ο Σάββας Παντελίδης αντιλήφθηκε τον εκνευρισμό του Κότσιρα και φρόντισε να αποσύρει από το ημίχρονο κιόλας τον ποδοσφαιριστή του προκειμένου να μην μείνει ο Αστέρας με παίκτη λιγότερο. Εκείνο -ωστόσο- που δεν αντιλήφθηκε ο Έλληνας τεχνικός ήταν το πέναλτι που δόθηκε κατά της ομάδας του την επόμενη κιόλας αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ. Ο… λαλίστατος Παντελίδης της Τούμπας σε συνδυασμό με τους επιτελείς του Αστέρα Τρίπολης«σκαρφάλωσαν» στα κάγκελα για το πέναλτι του Πρίγιοβιτς αλλά έριξαν τους τόνους με τον Μάνταλο.

Στον αγώνα των εντυπώσεων ωστόσο όλα επιτρέπονται…

Επόμενη δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Εκεί που ο βοηθός Βασίλης Καμπούρης έδωσε ρεσιτάλ και λίγο έλειψε να τινάξει το ματς με τον Πανιώνιο στον αέρα. Δεν ήταν μόνο το ανύπαρκτο οφσάιντ που υπέδειξε τον Πρίγιοβιτς αλλά η… ανικανότητα που τον οδήγησε σπίτι του, κορυφώθηκε με το ακυρωθέν γκολ του Ακπόμ που καλυπτόταν τρία μέτρα από δύο παίκτες!

Το κερασάκι στην τούρτα για το 3Χ3 μπήκε στο Γεντί Κουλέ με το «γκρέμισμα» του Ζαμπά από τον Στρέζο εντός περιοχής. Διαιτητής και βοηθός έκλεισαν τα μάτια και έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι. Και επειδή το δις (σ.σ. τρις στην προκειμένη) εξαμαρτείν… παύει να λογίζεται ως ανθρώπινο λάθος, το σίγουρο είναι είναι πως τα μηνύματα κάθε άλλο παρά θετικά είναι για την νέα σεζόν.

Το θετικό είναι πως ο ΠΑΟΚ, παρά τα όποια άσχημα και προβληματικά διαστήματα, έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα ενώ στο Ηράκλειο, το βάθος του πάγκου «κάλυψε» το όποιο κενό δημιουργείται από τις σταθερές που λέγονται Πρίγιοβιτς και Πέλκας.

Η συνέχεια φαντάζει άκρως απαιτητική και η σειρά των αγώνων με ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν πρέπει και δεν μπορούν να αφήσουν την παραμικρή υποψία λάθους…

Υ.Γ.: Η σύμπνοια όλων των πολιτικών αρχηγών και η διάθεσή τους να σταθούν στο πλευρό του ΠΑΟΚ στο πλάνο για το νέο γήπεδο της Τούμπας είναι αξιομνημόνευτη αλλά σίγουρα το timing δημιουργεί προβληματισμούς… Η «απουσία» της ηγεσίας του Δικεφάλου, όπως εκφράζεται από τον Ιβάν Σαββίδη, είναι ενδεικτική της επιφυλακτικής στάσης που τηρούν στον ΠΑΟΚ μέχρι να δουν τα έργα να γίνονται πράξεις.

Comments

Trending