ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντέχεις τόση… πολυτέλεια;

Οχτώ περίπου ώρες στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής και καμία εικόνα και σκηνή δεν φαντάζει πιο συγκλονιστική από αυτήν του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον πάγκο του ΠΑΟΚ λίγα λεπτά μετά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο…

Published

on

Μια από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη- μεταγραφή που έγινε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεσπάει σε κλάματα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για θλάση στον τετρακέφαλο. Την τρίτη για τη φετινή σεζόν.

Γεγονός που σημαίνει πως θα απουσιάσει τέσσερις -τουλάχιστον- εβδομάδες. Κοινώς ο “Μίτκο” θα επιστρέψει, καλώς εχόντων των πραγμάτων και όντας στην επιθυμητή κατάσταση, τέλη Μαρτίου δηλαδή λίγο πριν πέσει η “αυλαία” της φετινής σεζόν. Μιας… καταστροφικής -για τον ίδιο- σεζόν.

Μιας σεζόν με διάσπαρτες συμμετοχές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Βούλγαρος επιθετικός σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει αγωνιστεί οχτώ φορές βασικός ενώ τις υπόλοιπες έξι ο ΠΑΟΚ είχε την… πολυτέλεια να τον κρατά στον πάγκο του, καθώς για αρκετό διάστημα ο Ιγκόρ Τούντορ δυσκολευόταν να τον χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα με τον Κλάους και περιορίστηκε στη διαχείριση των δύο ποδοσφαιριστών, επιλέγοντας παιχνίδια για τον έναν ή τον άλλο.

Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τις ελάχιστες φορές που αγωνίστηκε στην φυσική του θέση. Σε αυτήν που απαιτούνται εκπληκτικά τελειώματα. Και ο Βούλγαρος διαθέτει δεκάδες τέτοια στο ρεπερτόριο του. Αν και στον ΠΑΟΚ δεν είχε την ευκαιρία να δείξει πολλά από αυτά…

Ο “πονοκέφαλος” του Τούντορ που αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση επηρέασε σταδιακά και τον Μπερμπάτοφ. Ήταν εμφανές πως ο Βούλγαρος έμοιαζε… ξένο σώμα. Χρειάστηκε να δώσει συνέντευξη στον εαυτό του προκειμένου να βάλει στο νόημα τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Και ας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Το μήνυμά του το πέρασε.

Η πρώτη κρίση στον ΠΑΟΚ αναφορικά με το μέλλον του Ιγκόρ Τούντορ μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Τούμπας είχε ως αποτέλεσμα την επάνοδο του Μπερμπάτοφ στα αρχικά πλάνα του προπονητή του.

Η ομάδα όμως “νοσεί” και η αδυναμία να απορροφηθεί αγωνιστικά ο Μπερμπάτοφ, είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που φέρνουν σε δυσμένεια τους “ασπρόμαυρους” και καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ανετοιμότητα του ΠΑΟΚ να υποδεχτεί τέτοιους παίκτες. Αλλά μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, αυτό μάλλον είναι το λιγότερο για τον ΠΑΟΚ της βαθιάς κρίσης…

Comments

Trending