ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αξίζει το χειροκρότημα

Είμαστε ακόμη στη Φλωρεντία και αναμένεται να επιστρέψουμε Ελλάδα αύριο το απόγευμα. Φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε λυπημένοι. Υπάρχει απλά το γαμώτο πως φτάσαμε πολύ κοντά σε μία νίκη που θα έδινε πράγματα σε αυτή την ομάδα. Ψυχολογία, πίστη…βαθμούς.

Published

on

 

Είναι αλήθεια πως κάναμε πολλά λάθη σαν αυτό του Σπυρόπουλου στο 88΄αλλά δεν τα πληρώσαμε. Έκανε ο Βίτορ, έκανε ο Κατσικάς, έκανε ο Σαλπιγγίδης, έκανε ο Τζανδάρης. Λάθη που σε αυτό το επίπεδο συνήθως πληρώνεις. Έμελλε αυτό του Σπυρόπουλου να φέρει την ισοφάριση και να στερήσει από την ομάδα την πρώτη της νίκη επί ιταλικού εδάφους σε επίσημη αναμέτρηση.

Περάσαμε ένα ημίχρονο μαρτύριο που δεν έβγαιναν σε καμία των περιπτώσεων οι βοήθειες στα μπακ και Βάργκας – Κουανδράδο έκαναν ότι ήθελαν. Εκεί υπήρχε ο Γλύκος και καθάριζε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης είχε την καλύτερη έμπνευση της σεζόν. Προσάρμοσε το σχήμα του ΠΑΟΚ στις ανάγκες του αγώνα, έπαιξε με τρεις στην άμυνα, συμμάζεψε την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί το άγχος στους γηπεδούχους.

Η προειδοποιητική ήρθε στο γκολ του Κλάους που κακώς ακυρώθηκε. Δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον βοηθό που πρέπει να δίνει το πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο.

Η ώρα περνούσε, ο ΠΑΟΚ στηριζόταν στον αρχοντικο Τζιόλη που έπαιζε ουσιαστικά λίμπερο, η Φιορεντίνα άρχισε να παίρνει ρίσκα. Στο 70΄ο Αναστασιάδης αποφασίσει επιτέλους να αλλάξει τον αρνητικό Σαλπιγγίδη και να ρίξει στη μάχη τον πιο ποιοτικό και στη φυσική του θέση Μάρτενς. Ο Βέλγος, παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο κάνει τη δουλειά, πλασάρεται σωστά στους χώρους, όμως για να πάρει ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο σκορ χρειάζεται την εκπληκτική ενέργεια του Γκολάσα και το καθαρό μυαλό του Κλάους.

Ο Ισραηλινός ταλαιπωρεί όλη την άμυνα των Ιταλών, σπάει την μπάλα στον Κλάους ο οποίος ενώ έχει φάτσα την εστία το σιγουρεύει. Είναι το 81΄και ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά στο σκορ.

Το μόνο που είχε να κάνει ο ΠΑΟΚ ήταν να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Να παίξει λίγο με τον χρόνο, να κρατήσει λίγο μπάλα, να αναχαιτίσει την όποια πίεση ασκήσει η Φιορεντίνα. Το λάθος του Σπυρόπουλου φέρνει ένα φάουλ σε οριακό σημείο. Ο Πασκουάλ σκοράρει μόλις η Γκινγκάμπ πετυχαίνει το δεύτερο. Μάλλον η μοίρα του αγώνα, της ημέρας ήταν αυτή.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πράγματα. Πρώτα απ όλα, πήρε έναν βαθμό για αυτόν, στέρησε δύο από τη Φιορεντίνα που πλέον πάει ενδιαφερόμενη στο Γκινγκάμπ. Έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά επειδή το Γιουρόπα δεν θα το κατακτήσουμε φέτος, υπάρχουν άλλα στοιχεία που αρέσουν.

Σήμερα, βοήθησαν παιδιά όπως ο Μαντούρο, ο Μάρτενς, ο Γκολάσα ως βασικός. Το ρόστερ πρέπει να μεγαλώσει και ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία του Αναστασιάδη να εμπιστευτεί περισσότερα παιδιά.

Επίσης, για μία νέα ομάδα αποτελέσματα σε τέτοια γήπεδα και με τέτοιους αντιπάλους, δημιουργούν μέταλλο, δεδικασμένο.

Αύριο γυρίζουμε και πάμε για το ντέρμπι. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι μονόδρομος. Με ότι δυνάμεις απομένουν… Μετά έρχεται η διακοπή.

Comments

Trending