ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φάκελος Γιάννης Αμανατίδης

Ο Γιάννης Αμανατίδης αποτέλεσε για λίγους μήνες στέλεχος του προπονητικού τιμ του ΠΑΟΚ.

Published

on

Ο πρώην διεθνής προπονητής αποτέλεσε επιλογή του καλοκαιριού και λόγος που είχε έρθει στην Τούμπα ήταν, σύμφωνα τουλάχιστον με σχετικές διαρροές, να δουλέψει στην ατομική βελτίωση των επιθετικών του Δικεφάλου, μιας και ήταν ο ίδιος επιθετικός όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

Ο μισθός του έφτανε τις 6 χιλιάδες ευρώ τον μήνα και σίγουρα ως υπερβολικά υψηλόμισθος αν αναλογιστεί κανείς τον ρόλο του, αλλά και τη θέση του μέσα στην ομάδα.

Έχοντας αρχικά ενταχθεί στο τιμ του Αμπέλ Φερέιρα και στη συνέχεια μετά την πώληση του Πορτογάλου στην Παλμέιρας σε αυτό του Πάμπλο Γκαρσία, ο Αμανατίδης δεν κατάφερε ποτέ να γίνει κομμάτι των προπονητικών ομάδων, με τις οποίες έπρεπε να συνεργαστεί και να υποστηρίξει με τη δουλειά του.

Αυτός ήταν και ο λόγος της αποχώρησης του από τον ΠΑΟΚ, καθώς η ζυγαριά στην προσφορά του στην ομάδα και στον παχυλό μισθό του έγερνε προς την πρώτη πλευρά.

Στα αξιοσημείωτα που αφορούν το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Δικεφάλου, ήταν πως με τον ρόλο του ανθρώπου που δούλευε παραπάνω με τους επιθετικούς με φόντο τη βελτίωση τους, ήταν σε αυτούς που επέμεναν τόσο στη μεταγραφή Τσόλακ, όταν του ζητήθηκε προφανώς η άποψη του, αλλά και από αυτούς που υποστήριζαν τον Κροάτη μέχρι το τέλος, ακόμα και όταν είχε ξεκινήσει να προβληματίζει με την εικόνα του στην καθημερινότητα της ομάδας, στις προπονήσεις.

Ο Αμανατίδης αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν είναι μία πετυχημένη επιλογή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον μακροπρόθεσμο στόχο που θα πρέπει να έχει ο Δικέφαλος να στηρίζεται σε ένα δικό του προπονητικό τιμ, με ανθρώπους που ξεχωρίζουν στη δουλειά τους και θα αποτελούν τη σταθερά στην ομάδα, ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές προπονητή.

Comments

Trending