Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάταση του Μουργκ και ο επικίνδυνος Ντόουγκλας

Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ξέσπασε με τον Μουργκ να δείχνει θετικός και πάλι, ενώ οι Τζόλης και Σφιντέρσκι συνέχισαν το σερί τους και σκόραραν και πάλι. Ακόμα μία μέτρια και αψυχολόγητη εμφάνιση του Αουγκούστο.

Ηλίας Καπράλος

Η ανάταση του Μουργκ και ο επικίνδυνος Ντόουγκλας

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Παναιτωλικού:

Ζ. Ζίφκοβιτς: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους αντιπάλους. Στις 1-2 φορές, έδειξε ότι είναι έτοιμος, αλλά οι ελάχιστες επισκέψεις του Παναιτωλικού στα καρέ του, του έδωσαν ένα εύκολο απόγευμα.

Περέιρα: Μετά την κακή απόδοσή του με την ΑΕΚ, ήρθε μία καλή απόδοση σήμερα. Σίγουρα το επίπεδο του αντιπάλου δεν είναι το ίδιο με της ΑΕΚ, αλλά και πάλι σήμερα ήταν άκρως θετικός στα επιθετικά του καθήκοντα και θα μπορούσε να είχε και ασίστ στο παιχνίδι, εάν ο Σφιντέρσκι ήταν πιο εύστοχος.

Βαρέλα: Όπως όλη η άμυνα του ΠΑΟΚ, έτσι και ο ίδιος δεν είχε μεγάλη πίεση και έτσι δεν εκτέθηκε και ιδιαίτερα.

Ίνγκασον: Σε κάποια γεμίσματα την περιοχή έδειξε ότι μπορεί να καθαρίσει όλα τα ψηλά, όπως κάνει πάντα. Από εκεί και μετά ούτε αυτός πιέστηκε ιδιαίτερα, ενώ πάλι θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά από πλεονεκτική θέση αστόχισε.

Ροντρίγκο Σοάρες: Και αυτός μετά από καιρό έκανε καλό παιχνίδι. Αμυντικά δεν εκτέθηκε, ενώ επιθετικά βρήκε και πάλι ασίστ μετά από πολύ καιρό. Εκείνος βρίσκει και τον Σβαμπ και τον Τζόλη και το 1-0, γίνεται 3-0 με δύο δικές του ασίστ. Είναι σίγουρο ότι βοηθήθηκε με επίπεδο του αντιπάλου, αλλά δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μία νορμάλ επιλογή πίσω από τον Βιεϊρίνια.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Είναι να απορεί κανείς τι σκέφτεται ή τι θέλει να πετύχει ο Βραζιλιάνος. Σε αγώνα που ο ΠΑΟΚ δεν πιέστηκε αμυντικά, πήρε κίτρινη κάρτα και τα μαρκαρίσματα του μετά από αυτή, τον έκαναν υποψήφιο για αποβολή. Μία παρόμοια κατάσταση όπως και στο Βικελίδης, ενώ μερικές μέρες νωρίτερα στο Καραϊσκάκη, μπορεί να μην έκανε ούτε φάουλ. Είναι τουλάχιστον επικίνδυνος, ακόμα και σε παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ έχει τον έλεγχο.

Σβαμπ: Μετά από καιρό είδαμε και πάλι το δημιουργικό του πρόσωπο. Είχε ευκαιρίες και γεμίσματα, ενώ με κίνηση που πάτησε περιοχή έκανε το 2-0. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον Σβαμπ των πρώτων μηνών και πρέπει να έχει ανάλογες επιδόσεις και σε κρίσιμα παιχνίδια.

Α. Ζίφκοβιτς: Σε νέο ρόλο σήμερα σαν επιτελικός. Δεν φάνηκε ούτε εκεί τόσο απειλητικός όσο περιμένει ο προπονητής του. Είχε κάποιες καλές αλλαγές παιχνιδιού, βοήθησε ανασταλτικά, αλλά και πάλι δεν πάτησε περιοχή σαν επιτελικός και δεν ήταν τόσο κοντά στον Σφιντέρσκι όσο έπρεπε.

Τζόλης: Στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλές κινήσεις από τα αριστερά και καλή συνεργασία με τον Περέιρα. Στο δεύτερο άφησε την γραμμή και έμεινε πιο κοντά στον Σφιντέρσκι, κάτι που τον έκανε να πατάει περιοχή. Σκόραρε και πάλι με απευθείας εκτέλεση δείχνοντας ότι δεν συγχωρεί όταν του δοθεί η ευκαιρία. Και πάλι άκρως σημαντικός για την ομάδα, όσο λίγοι.

Μουργκ: Και πάλι καλός μετά από καιρό και πάλι καλός όσο αγωνίστηκε σαν πλάγιος μεσοεπιθετικός και όχι σαν επιτελικός. Πήρε πρωτοβουλίες, πέτυχε το δύσκολο γκολ κάνοντας το 1-0, ενώ και στη συνέχεια η παρουσία του ήταν προς το σωστό βαθμό, καθώς συνεργάστηκε και με τον Ροντρίγκο από την πλευρά του, από όπου ξεκίνησαν και τα δύο επόμενα γκολ του ΠΑΟΚ.

Σφιντέρσκι: Μπορεί να μην φάνηκε πολύ στην αρχή, αλλά σε αυτό το παιχνίδι, ήταν μέσα στις μεγάλες φάσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε και δύο “σεντερφορίσια” γκολ. Πάντα έχει καλές τοποθετήσεις, πάντα σκέφτεται με γνώμονα το γκολ και σήμερα μπορεί να μην εκμεταλλεύτηκε τις πάσες των συμπαικτών του, αλλά τα λάθη των αντιπάλων του. Σε καλή κατάσταση έδειξε ότι μπορεί σε τέτοια παιχνίδια να βρει τις λύσεις για την ομάδα.

Ελ Καντουρί: Μπήκε για να σώσει την ομάδα, από τον τυφώνα Αουγκούστο. Ο Μαροκινός έδωσε την ισορροπία και την ορμή στην ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο που έλειπε. Από δικό του κλέψιμο ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 4-0 και μετά από ενέργεια του το 5-0 στο τέλος. Έδειξε ότι μαζί με τον Σβαμπ μπορεί να κρατήσει το κέντρο του ΠΑΟΚ σε παιχνίδια που ο Δικέφαλος θα έχει τον έλεγχο.

Λάμπρου: Μπήκε ενώ το σκορ ήταν 4-0. Είχε κάποιες ενέργειες που έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει, αλλά και η ομάδα είχε ρίξει τον ρυθμό της στην αναμέτρηση. Του σημειώνεται ότι από δική του προσπάθεια ξεκίνησε το 5-0 στο τέλος της αναμέτρησης.

Ουάρντα: Και αυτός όταν μπήκε όλα είχαν κριθεί. Ήταν κινητικός μέσα στο γήπεδο, αλλά όχι απειλητικός.

Τσιγγάρας και Νινούα δεν μπορούν να κριθούν από τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκαν

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και ποτέ να μην παρατάς!

Η υποχρέωση του ΠΑΟΚ να αντιδράσει και ο ορατός κίνδυνος της 4ης θέσης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έχοντας... καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα στα φετινά πλέι οφ που χάνει βαθμούς από τη Λαμία, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής, ασφαλώς και η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και οι "ασπρόμαυροι" έχουν μεν μαθηματικές ελπίδες αλλά όχι... ρεαλιστικές με βάσει την εικόνα τους το τελευταίο 20ήμερο, ωστόσο ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν!

Το βράδυ της Κυριακής, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να μαζέψει τα "κομμάτια" του και να δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για τους τρεις βαθμούς προκειμένου στη χειρότερη περίπτωση να μείνει στην 3η θέση με παιχνίδι λιγότερο συγκριτικά με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί στην 4η και στο -2 από τον Ολυμπιακό, εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν τη Λαμία στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να υπολογίζει εκ νέου στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που εξέτισε τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του λόγω κίτρινων καρτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ