ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ευγνωμονώ τον ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία!»

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε στο δυναμικό της "δεύτερης" ομάδας του τον 18χρονο τότε Ουκρανό μέσο, Αρτέμ Κόζακ. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Κόζακ βγάζει το ψωμί του στην πατρίδα του, με τη φανέλα της Τσερνομόρετς Οντέσα!

Published

on

Ο 22χρονος πλέον μέσος, που μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ και πριν “μετακομίσει” στην Τσερνομόρετς αγωνίστηκε σε Καρπάτι και Άρσεναλ Κιέβου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ουκρανική ιστοσελίδα τόνισε μεταξύ άλλων: 

“Στην Ελλάδα, είδα πολλές διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του ουκρανικού πρωταθλήματος. Ήταν πραγματικά μία ωραία εμπειρία. Ήταν ένα καλό στάδιο για την καριέρα μου και είμαι ευγνώμων γι΄ αυτό” τόνισε ο Κόζακ, που ερωτηθείς για τους λόγους που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, απάντησε: 

“Κοιτάξτε, συνήθως όλα εξαρτώνται από μένα. Εκείνο τον καιρό όμως που πήγα στην Ελλάδα, δεν είχα κανέναν, δεν είχα βοήθεια και δεν ήξερα την γλώσσα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με υποστήριξαν πολύ, αλλά για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή σαν και εμένα τα πράγματα ήταν δύσκολα. 

Ήταν επίσης πολύ δύσκολο να ανταγωνιστώ μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως ο Μαουρίσιο που έπαιζε στη Ζεντί, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ο Ελ Καντουρί που έπαιζε στη Νάπολι. Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, με μεγάλη εμπειρία. Έτσι, προφανώς ήταν δύσκολο για εμένα να τους ανταγωνιστώ σε μία τόσο μικρή ηλικία. Ωστόσο, κατέκτησα το πρωτάθλημα.

Έχω πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής μου στην Κ21 τότε, τώρα ηγείται της πρώτης ομάδας. Θα ήθελα να τον συγχαρώ για αυτό. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής με υψηλή ποιότητα, έχει αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μου έμαθε πολλά, με βοήθησε, μοιράστηκε μαζί μου τις εμπειρίες του. Του είμαι ευγνώμων γι΄ αυτό”.  

Comments

Trending