Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είμαστε ηλίθιοι ούτε και θα γίνουμε

Ο Ακης Σακισλόγλου μπλογκάρει μετά το ΠΑΟΚ – Αρης εξηγώντας γιατί δεν έπεσε από τα σύννεφα με όσα είδαμε στην Τούμπα.

Άκης Σακισλόγλου

Δεν είμαστε ηλίθιοι ούτε και θα γίνουμε

Οταν ο ΠΑΟΚ απέτυχε να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Κράσνονταρ , είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Ο έξυπνος παραδέχεται». Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ειλικρινά, δε διεκδικώ το χαρακτηρισμό του γνώστη και σίγουρα δεν είμαι γι αυτό και δεν μίλησα τότε ποδοσφαιρικά. Απλές παραδοχές με βάση τα όσα βλέπουμε, μας οδηγούσαν όλους αρχές Οκτώβρη να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ από το περσινό καλοκαίρι είναι «τρίτο φαβορί» στο πρωτάθλημα γιατί είχε χτυπητές αδυναμίες σχεδόν σε όλες τις θέσεις.

Τώρα, αν εσείς πιστεύετε πως μέσα στους μήνες που μεσολάβησαν ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε, έκανε προσπάθεια, κατανόησε αδυναμίες και τελικά βελτιώθηκε, πείτε το μου και μένα. Και τότε ίσως πέσουμε μαζί από τα σύννεφα για όσα είδαμε απόψε στην Τούμπα με αντίπαλο τον Αρη.

Σόρι κι όλας αλλά απόψε θα μπορούσα απλώς να ανεβάσω ξανά το blog μετά το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, και (παρά τέσσερα λεπτά κι ένα πέναλτι) να μην γράψω «Γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης» (διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ)  αλλά να βάλω τίτλο «Γιατί ήρθε ισοπαλία ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα».

Τότε συγκεκριμένα λέγαμε: Ο ΠΑΟΚ ήταν άνευρος, άχρωμος, προβλέψιμος, ακίνδυνος σε όλη της διάρκεια του αγώνα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για την ομάδα μας χωρίς πραγματικό διακριθέντα και με αρκετούς παίκτες εκτός κλίματος, κάτω του μετρίου και των δυνατοτήτων τους.  Ο Άρης χωρίς να παίξει κάτι ιδιαίτερο ποιοτικά, σκύλιασε. Είχε παίκτες που έδειξαν ότι ήξεραν την κρισιμότητα του αγώνα, είχαν ισχυρό κίνητρο να μάς νικήσουν, χτύπησαν στην μεγαλύτερη από τις αδυναμίες μας, που ήταν το κεντρικό δίδυμο στα χαφ.  Για να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο Βικελίδης έπρεπε να παίξει πολύ χάλια και τελικά… έπαιξε. 

Αντε πείτε μου εσείς, τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα, έναν ολόκληρο γύρο μετά. ΤΙΠΟΤΑ προς το καλύτερο. Κάποια μάλιστα άλλαξαν προς το χειρότερο.

Την ξέρετε την παροιμία που έδωσε τον τίτλο στο Blog του Οκτωβρίου; Λέει ο θυμόσοφος λαός: «Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο ηλίθιος επιμένει». Κατά τη γνώμη μου το ότι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς το χειρότερο από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα, συμβαίνει γιατί ο οργανισμός του ΠΑΟΚ αντί να κάνει την έξυπνη παραδοχή, φέρθηκε «πονηρά» και δικαιολογήθηκε. Ολος ο οργανισμός. Από τον Ιβάν και τον Γιώργη Σαββίδη μέχρι τα στελέχη, το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα ΜΜΕ, τους φιλάθλους. Σίγουρα με μικρές εξαιρέσεις αλλά στο σύνολό τους υπήρξαν δικαιολογίες και όχι παραδοχή. Τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Οι παρεμβάσεις ημίμετρα.

Και φτάσαμε στο αποψινό (που είναι συνέχεια και της μέτριας εμφάνισης και ήττας στον Τρίπολη). Να παίρνουμε έναν βαθμό που δεν τον δικαιούμαστε με βάση την εμφάνιση (αλλά τον πήραμε γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε και να νικήσουμε). Απέναντι σε μια ομάδα αυτή τη στιγμή καλύτερη από μας που θα την βρούμε μπροστά μας ακόμα δυο φορές. Μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Σοφτ μέχρι εκεί που δεν πάει. Αφελείς εκεί που πρέπει να σκοτώσουμε. Αμήχανοι να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε βάση ποιότητας. Τι κάνεις; Πως αντιδράς;

Την απάντηση δεν θα τη δώσω εγώ. Υπάρχουν άνθρωποι στον ΠΑΟΚ που χρυσοπληρώνονται γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Να κάτσουν και να βρούνε τις λύσεις. Μόνο να σταματήσουν τις δικαιολογίες. Φτάνει με τις δικαιολογίες. Αυτός που συνεχίζει να δικαιολογείται για το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, για το τετ α τετ που χάθηκε και το πέναλτι που δε δόθηκε, απλώς περνάει στο τρίτο σκέλος της παροιμίας.

Πιστεύω πως δεν είμαστε ηλίθιοι. Κι ούτε ποτέ θα γίνουμε. Εχουμε ζήσει και χειρότερα. Δεν θα επιμείνουμε. Θα παραδεχτούμε και θα παλέψουμε να διορθώσουμε, να βελτιωθούμε, να πάμε ψηλότερα.

«Ο ηλίθιος επιμένει», να το ξέρετε. Είναι μότο σε όλη τη ζωή μου.

Υ.Γ.1: Η ίδια ομάδα διαιτητών που εξέτασε το πρώτο πέναλτι και (σωστά) το ΑΚΥΡΩΣΕ ενώ αρχικά το έδωσε ο ρέφερι, είδε και το δεύτερο (που και πάλι σφύριξε ο διαιτητής) και το επιβεβαίωσε. Μην τολμήσει κανείς να μιλήσει για διαιτησία από τους αντιπάλους γιατί απλώς θα εκτεθεί. Αλλωστε, το κλαμπ του ΠΑΟΚ, όσα λάθη κι αν έχει κάνει στον εαυτό του, το VAR το απαίτησε όσο κανένας άλλος. Και δικαιώνεται δυο χρόνια τώρα. VAR μέχρι να σβήσει ο ήλιος είτε είναι υπέρ μας είτε εναντίον μας.

Υ.Γ.2: Διαβάζω κι εγώ πάλι εκείνο το άρθρο μετά την ήττα στο Βικελίδης κι επειδή συνέβησαν πολλά μέσα στη βδομάδα λέω ότι δε θα άλλαζα ούτε κόμμα από όσα είχα αναφέρει για την κόντρα Αρη – ΠΑΟΚ με φόντο τον Ολυμπιακό. Εγραφε το άρθρο: 

Ακούω τη συζήτηση για το πως έπαιξε ο Άρης με μας και πως με άλλες ομάδες. Δηλαδή μια «μομφή» ότι με τον ΠΑΟΚ σκίστηκαν και μασούσαν σίδερα ενώ με τον Ολυμπιακό παραδόθηκαν αμαχητί, κάτι που το είδα κι εγώ να συμβαίνει. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο τρόπος με τον οποίο ο Άρης αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό διαχρονικά είναι ένα εσωτερικό θέμα των ίδιων των Αρειανών και ΜΟΝΟ αυτών.  Αν σύμφωνα με τη στατιστική, έχουν εξελιχθεί σε εύκολο αντίπαλο, αν έχουν καλές σχέσεις, παίρνουν δανεικούς ή ελεύθερους, ψηφίζουν συχνά τα ίδια στις συνεδριάσεις της λίγκας και στην ΕΠΟ, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, δικό τους μελανό σημείο, οι οπαδοί τους πρέπει να τους ζητήσουν το λόγο και δεν έχω δουλειά εγώ να το σχολιάσω. Ειδικά όταν έχω χάσει εκεί μέσα. Αν τους είχα κερδίσει, ίσως είχε ένα νόημα να κάνω την σύγκριση. Ίσως «ανάγκαζα» τους οπαδούς τους να ζητήσουν το λόγο και για τη μία ήττα και για την άλλη. Αν τελικά ζητούσαν το λόγο μόνο για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αυτοί θα εκτίθονταν. Και θα κρίνονταν αναλόγως.  Το ότι ο Άρης σκυλιάζει με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να το επικαλεστώ μετά από ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ «ΔΕΝ σκύλιασε με τον Άρη». Ας το έκανε, ας έβλεπα αυτό που ξέρω ότι μπορεί να κάνει η ομάδα μου και μετά θα σκεφτόμουν τι θα πω.  Γι αυτό και οι δηλώσεις «περί φιλικών» πρέπει να γίνονται μετά από δική σου δύσκολη νίκη κι όχι σε άσχετο παιχνίδι. Γι αυτό και οι παίκτες που νιώθουν ότι άξιζαν μια θέση στην ενδεκάδα πρέπει να μιλάνε μόνο μέσα στο γήπεδο κι όχι μετά από αδιάφορα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Υ.Γ.3: Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στο ποδόσφαιρο, στην Αθήνα πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Αστυνομικοί δέρνουν απλούς πολίτες και ΜΜΕ ξεπλένουν προβοκάτσιες. Μπήκαμε σε δύσκολη εποχή. Δυστοπική. Το νου σας γιατί «το μυαλό είναι ο στόχος»

«Ο έξυπνος παραδέχεται»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα εισιτήρια, η διάθεση και το ντέρμπι

Πρέπει να κοιτάξει μπροστά ο “Δικέφαλος”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε -ξανά- κατώτερος των περιστάσεων κι άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία, που πλέον κάνουν τη ζωή του πολύ πιο δύσκολη.

Η ζωή συνεχίζεται ωστόσο για τους "ασπρόμαυρους" και μπροστά τους, υπάρχει ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη διάθεση των εισιτηρίων να έχει ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί.

Θυμηθείτε τι ισχύει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (25.04) στις 09:00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League 2023-24 που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28.04, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Τιμές Εισιτηρίων

Θύρα Τιμή
1 €50
2, 3 €40
4, 7, 7A, 8 €15
4A €10
5, 6 €30
VIP €150
VIP Α €150

Κανάλια Πώλησης

Α.Εκδοτήρια Γηπέδου Τούμπας

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά μόνο ανήμερα του αγώνα με ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00 για παραλαβές των web εισιτηρίων.

B. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων– Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων–Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους φιλάθλους, κάθε ηλικίας, χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου απαγορεύεται πλέον κι η ελεύθερη είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όποιος φίλαθλος εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, θα τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).

Οι αστυνομικές αρχές βάσει των νέων μέτρων θα προβούν σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες. Σε περίπτωση παράβασης, ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με εισιτήριου άλλου καθώς και ο κάτοχος του εισιτηρίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, αμφότεροι θα τιμωρούνται επίσης με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρείται και η ΠΑΕ με κλείσιμο της θύρας, που καταγράφηκε η παράβαση.

Όσοι φίλαθλοι προβούν σε ηλεκτρονική αγορά και επιλέξουν την παραλαβή «print@home/eticket», μπορούν είτε να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους σε εκτυπωτή είτε να εισέλθουν στο γήπεδο με τη χρήση του QR code στο κινητό τους.

Στις ηλεκτρονικές αγορές υπάρχει περιορισμός των 5 εισιτηρίων ανά λογαριασμό.

Στα εισιτήρια των Vip & VipA παρέχεται δωρεάν θέση στάθμευσης στο Parking P3 (σχολείο απέναντι από τις θύρες των επισήμων). Για την είσοδο στο χώρο στάθμευσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας στάθμευσης και του εισιτήριου.

Τρόποι Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2310954099

Email : helpdesk@paokfc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ