ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στηρίζουμε Ζαγοράκη, δεν θα είμαστε ο φτωχός συγγενής των πλέι οφ»

Ο Γιώργος Μποροβήλος για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και τον στόχο του Αστέρα Τρίπολης στην έξτρα διαδικασία του πρωταθλήματος

Published

on

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Μποροβήλος, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αρκαδίας.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Arcadia 93,8, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης είπε:

Για την εικόνα του Αστέρα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Ο Αστέρας για 14 συνεχείς χρονιές είναι στη SuperLeague και θα μπει με το καλό στην 15η συνεχή χρονιά την επόμενη στη Λίγκα. Φέτος πράγματι ήταν μια χρονιά η οποία μας έδωσε χαρά, γιατί ο Αστέρας από πολύ νωρίς εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία και σχετικά νωρίς εξασφάλισε και την συμμετοχή του στα PlayOff. Βλέποντας την βαθμολογία παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σοβαρή διαφορά από τον έβδομο της βαθμολογίας.

Ετσι λοιπόν ότι ο Αστέρας θα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των PlayOff, για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το ξέρω ότι κάθε φίλαθλος και άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, θα ήθελε να συμμετέχει και στο ChampionsLeague, όμως να πατάμε και  τα πόδια μας στο έδαφος και να βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα συνεχώς έχει πρόοδο και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδος. Ετσι λοιπόν, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Αστέρας φέτος θα συμμετέχει στο πάνω ράφι, στο μίνι πρωτάθλημα που είναι τα PlayOff».

Για τον στόχο του Αστέρα στα πλέι οφ: “Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι ο Αστέρας δεν θα μπει στα PlayOffως φτωχός συγγενής αλλά θα μπει και θα κοιτάξει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι περισσότερο από κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Στον δεύτερο γύρο η ομάδα μέχρι και πριν το παιχνίδι με τα Γιάννινα ήταν δεύτερη. Δηλαδή η βαθμολογία του δεύτερου γύρου είχε τον Αστέρα στην 2η θέση. Που σημαίνει ότι σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, η ομάδα μας είχε μια πάρα πολύ καλή απόδοση, αντιμετωπίζοντας όλους τους αντιπάλους και είχε βρεθεί σε μια τόσο υψηλή θέση.

Ετσι λοιπόν ας ελπίσουμε ότι αυτή η φόρμα και η συνέχεια της καλής απόδοσης του Αστέρα στους αγώνες των PlayOff,  στο τέλος να μας δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επαναλαμβάνω ότι ο Αστέρας πατάει πάντα τα πόδια του στο έδαφος, αλλά κοιτάζει ψηλά».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη: «Πράγματι, οι επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελούν κατά την άποψή μου μια ευκαιρία για βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, ο Αστέρας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι λειτουργεί με βασικό μέλημα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι το ατομικό του. Αυτός ο όρος για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτος.

Έτσι, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη και σίγουρα είναι θετικό ότι και άλλοι συμπαίκτες του από εκείνη την ομάδα του 2004 εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή. Εμείς θα βοηθήσουμε την όποια προσπάθεια γίνει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Ο Αστέρας επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η NOVA είναι ένας βασικός χρηματοδότης μας και υποστηρικτής του πρωταθλήματος, για πολλά χρόνια. Εμείς σαν Αστέρας έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Δεν είναι όμως θέμα Αστέρα, αλλά θέμα του προϊόντος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο SuperLeague, κορυφαίας κατηγορίας. Εκεί λοιπόν ακούω με χαρά και έτσι μας ενημέρωσε και ο πρόεδρος ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλατφόρμα της COSMOTE. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το προϊόν μας να έχει την μέγιστη δυνατή αξία.

Να μπορέσουν οι ομάδες να έχουν σοβαρά έσοδα έτσι ώστε να δούμε μέσω και αυτής της οικονομικής παραμέτρου, ένα καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί κακά τα ψέματα, όταν μιλάμε για έσοδα μιας ομάδας, αυτά μεταφράζονται στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα η οποία δεν έχει έσοδα, αντιλαμβάνεστε ότι οι ποδοσφαιριστές τους οποίους θα αγοράσει μια ομάδα, θα είναι από το χαμηλό ράφι. Ετσι αυτόματα, υποβαθμίζεται και το πρωτάθλημα μας. Οφείλουμε λοιπόν να αυξήσουμε τα έσοδα μας στην κορυφαία κατηγορία, οι ομάδες να έχουν αξιοπρεπή τηλεοπτικά συμβόλαια και αξιοπρεπή έσοδα για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σοβαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

 

Comments

Trending