ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπάρτσα που διέλυσε την Μπιλμπάο (vid)

Σαρωτική η Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι. Δύο γκολ από τον Λιονέλ Μέσι

Published

on

8 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο για να κλειδώσει το κύπελλο Ισπανίας στον τελικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Σεβίλλη.

Από το πρώτο ημίχρονο οι “μπλαουγκράνα” έδειξαν ότι ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά οι τελικές προσπάθειες είτε έφευγαν εκτός εστίας, είτε έπεφταν πάνω στον Σιμόν που φαινόταν δύσκολο να τον νικήσουν. Αυτή η δυσκολία όμως κράτησε μέχρι το 60ο λεπτό, όπου και ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0. Στο 63′ ο Ντε Γιονγκ έκανε το 2-0, για να έρθει ο Μέσι και να βάλει και πάλι την σφραγίδα του σε ακόμα έναν τελικό της ομάδας του.

 

Ένα γκολ ποίημα για το 3-0 στο 68′ και ένα τελείωμα σε πάσα του Ζόρντι Άλμπα στο 72′ ήταν αρκετά για τον Αργεντινό που σήκωσε ακόμα έναν τίτλο με την ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα από το 2005, μέχρι και σήμερα. Πλέον μένουμε να δούμε εάν η Μπαρτσελόνα μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία και αν ο Μέσι θα είναι κάτοικος Καμπ Νου και τη νέα σεζόν.

 

Από την άλλη μεριά η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχασε και δεύτερο τελικό κυπέλλου μέσα σε έναν μήνα, χάνοντας ακόμα μία φορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Comments

Trending