ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις… (vids)

Ο ΠΑΟΚ “κόλλησε” στο μηδέν με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα σε ένα μέτριο απόγευμα

Published

on

Ο ΠΑΟΚ των αρκετών αλλαγών, υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League Interwetten, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 0-0, σε ένα συνολικά μέτριο παιχνίδι.

Ο “Δικέφαλος” δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους “πράσινους” και στο φινάλε φώναξε και για πέναλτι πάνω στον Κρμέντσικ που δεν το είδε ούτε ο Γκεστράνιους, ούτε και το VAR, “αγγίζοντας” το γκολ με τον Σβαμπ αρχικά και τον Κρμέντσικ στη συνέχεια στα τελευταία λεπτά, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μπόλονι “άγγιξε” το γκολ στο φινάλε με τον Λάμπρου να προλαβαίνει τον Ενγκμπακοτό.

Μέτριο παιχνίδι από τους “ασπρόμαυρους”, με τον Γκαρσία να βλέπει τον Καντουρί να μην μπορεί να ολοκληρώσει το ματς, πιάνοντας ψηλά το πόδι του και πλέον αναμένονται νεότερα για την κατάστασή του. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 58 πόντους πλέον, με τον Άρη να ακολουθεί στην 3η θέση και να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης σε λίγη ώρα, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 55.

Η ομάδα του Γκαρσία καλείται να στρέψει άμεσα την προσοχή της στον ημιτελικό με την Ένωση που ακολουθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης και μένει να φανεί ποιοι θα είναι οι διαθέσιμοι παίκτες για τον Ουρουγουανό, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μένει σήμερα εκτός καθώς ταλαιπωρείται από ίωση.

ΠΑΟΚ με αλλαγές και νέα πρόσωπα

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να καλείται να βρει απαντήσεις σε συγκεκριμένες απουσίες, αλλά και να διαχειριστεί και τους παίκτες του, δεδομένου ότι ακολουθεί ο ημιτελικός με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα και στην άμυνα οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Μιχαηλίδης, με τον Λύρατζη στα δεξιά και τον Μπάμπα στα αριστερά. Μεσοεπιθετικά ξεκίνησαν σήμερα ο Τσιγγάρας με τον Αουγκούστο, με τον Σβαμπ να παίρνει ανάσες κι οι Καντουρί, Τζόλης και Σφιντέρσκι.

Κακό θέαμα, λίγες φάσεις 

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του κι ήταν φανερό ότι έλειπε ο Σβαμπ από τη μεσαία γραμμή, με τους “πράσινους” να έχουν την κατοχή, αλλά να μην απειλούν την εστία του Πασχαλάκη.

Ο “Δικέφαλος” απείλησε στο 8ο λεπτό, με τον Τζόλη να βρίσκει χώρο και να σουτάρει και τον Διούδη να έχει απάντηση, ενώ κάτι ανάλογο έκανε κι ο Καντουρί στ0 26′, με τον γκολκίπερ του “τριφυλλιού” να μην ανησυχεί ιδιαίτερα και πάλι.

Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις, δεν είχε ρυθμό και στο 41ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Καντουρί να βρίσκει τον Τζόλη στην περιοχή κι αυτός να δίνει στον Λύρατζη, που σούταρε με τη μία αλλά ο Πούγγουρας έβαλε σωστά την κόντρα, με την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει τεράστια ευκαιρία, αλλά να μην απειλείται κιόλας.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους “πράσινους” να είναι πιο κινητικοί και να πιέζουν περισσότερο, ενώ ο Γκαρσία είδε τον Καντουρί και τον Λύρατζη να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να γίνονται αλλαγές, με τον Μαροκινό να πιάνει ψηλά το πόδι του, προκαλώντας προβληματισμό και προφανώς αργότερα θα υπάρξει κι ενημέρωση για την κατάστασή του.

Ο Ουρουγουανός πέρασε στο παιχνίδι τους Σβαμπ και Μουργκ κι ανακάτεψε την τράπουλα, με την ομάδα του να μην απειλεί τους “πράσινους”. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και στο 79′ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα, με τον Γκεστράνιους να σφυρίζει φάουλ του Λύρατζη πάνω στον  Καμπετσή, τη στιγμή που ο παίκτης του “τριφυλλιού” πάσαρε στον Μακέντα κι ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πρώτη του τελική στο 88′, με τον Σβαμπ να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 92′ ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά δε βρήκε εστία.

 

Οι “ασπρόμαυροι” φωνάζουν για πέναλτι που δε δόθηκε στο φινάλε πάνω στον Τσέχο, με τον Γκεστράνιους και το VAR να μη βλέπουν παράβαση και στην εξέλιξη ο Λάμπρου έσωσε τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας την… μπουκιά από το στόμα του Ενγκμπακοτό.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τον ΠΑΟΚ και τους “πράσινους” να μοιράζονται από ένα βαθμό και τον “Δικέφαλο” να έχει μπροστά του πλέον τη μεγάλη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Τσιγγάρας (Σβαμπ), Τζόλης (Μουργκ), Καντουρί (Λάμπρου) και Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Βέλεθ, Μολό, Νιάς, Σανκαρέ (Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (Καμπετσής) και Μακέντα (Καρλίτος)

Comments

Trending