ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρία παιχνίδια με μηδέν παθητικό μετά από σχεδόν μία σεζόν

Η τελευταία φορά, που ο ΠΑΟΚ είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του για τρία παιχνίδια

Published

on

Σχεδόν μια αγωνιστική σεζόν χρειάστηκε να περάσει για να συμπληρώσει ο ΠΑΟΚ τρία συνεχόμενα παιχνίδια με μηδέν παθητικό. Η αλλαγή σχηματισμού από τον Πάμπλο Γκαρσία έφερε αποτελέσματα στο κομμάτι της άμυνας με τους ασπρόμαυρους να “σβήνουν” σχετικά εύκολα ενδεχόμενους κινδύνους στα μετόπισθεν. Χθες ωστόσο η ομάδα δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει μένοντας στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, σ’ ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Ίσως να είναι τυχαίο, ίσως κι όχι πως την τελευταία φορά που ο Δικέφαλος είχε σημειώσει μια ανάλογη επίδοση, ήταν στα περσινά Play Off, όταν στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές δε δέχθηκε γκολ με τον Φερέιρα να χρησιμοποιεί τότε για πρώτη φορά το 3-5-2. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπό την πίεση της κατάκτησης της δεύτερης θέσης, που οδηγούσε στο Champions League είχε καταφέρει να θωρακίσει την εστία της ομάδας, αφού κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ κι Άρη κράτησε το μηδέν.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, στον τομέα της επίθεσης ο ΠΑΟΚ σκόραρε μόλις μία φορά, παίρνοντας τη νίκη από τον Ολυμπιακό με 0-1 και φέρνοντας τρεις λευκές ισοπαλίες. Στην πορεία που το σύστημα είχε αφομοιωθεί καλύτερα από τους παίκτες ήρθαν και τα αποτελέσματα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Βέβαια με εξαίρεση το χθεσινό παιχνίδι, οι ασπρόμαυροι βρήκαν ευκαιρίες και τις έκαναν γκολ στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, ενώ και χθες, ακόμη και σε μια κακή μέρα, θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με τον Κρμέντσικ στις καθυστερήσεις.

 

Comments

Trending